با توجه به قیمت بالا و سختی نگهداری از چرم طبیعی، بسیاری از صنایع به استفاده از چرم مصنوعی روی آورده اند. تجار و بازرگانان این حوزه برای واردات این محصول با چالش هایی رو به رو می شوند؛ چرا که قوانین گمرکی مربوط به ترخیص کالا مدام در حال تغییر هستند؛ اما نگران نباشید، بازرگانی صباغی زاده با بیش از 60 سال تجربه در خدمت شماست. نوشتار پیش رو از این مجموعه را به نحوه ترخیص چرم مصنوعی از گمرک اختصاص داده ایم.
واردات چرم مصنوعی
چرم، متریال فوق العاده پرمصرفی است که برای تولید لوازم گوناگون از جمله کیف، کفش و پوشاک مورد استفاده قرار می گیرد. از آنجا که چرم طبیعی، تا حدودی کمیاب و گران قیمت است، شاهد تولید چرم مصنوعی در نقاط مختلف دنیا می باشیم. هر چند که این محصول در داخل کشور ساخته می شود؛ اما تکنولوژی ساخت برخی ارقام چرم مصنوعی در ایران، محدود است و در کل برای رفع نیاز داخلی، ناچار به واردات آن می باشیم. بیشترین حجم واردات چرم مصنوعی به ایران از طریق کشورهای چین، هند، ترکیه و آلمان صورت می گیرد. چرم وینیل، پلی اورتان، اکلیلی، ورنی، طرح دار و اشبالت، مهم ترین چرم های مصنوعی وارداتی به کشور محسوب می شوند.
مدارک لازم برای ترخیص چرم مصنوعی از گمرک
مدارک مورد نیاز برای ترخیص چرم مصنوعی از گمرک را می توان به دو دسته تقسیم نمود. دسته اول، یک سری مدارک عمومی را شامل می شوند که برای ترخیص اکثر کالاها به آنان نیاز داریم؛ دسته دوم، مجوزهای لازم برای واردات و ترخیص چرم مصنوعی هستند.
در ادامه به مهم ترین مدارک مورد نیاز جهت ترخیص انواع چرم مصنوعی از گمرک اشاره می کنیم:
- فاکتور و پیش فاکتور خرید چرم مصنوعی
- مدارک مربوط به ثبت سفارش کالا
- بارنامه
- ترخیصیه
- قبض انبار
- گواهی مبدأ
- گواهی بازرسی کالا
- بیمه نامه
- مجوز فنی و ارزی از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی (در صورتی که هدف از واردات چرم مصنوعی به کارگیری آن جهت مصارف انسانی است)
- مجوز ارزی دفتر صنایع پوشاک و منسوجات
- مجوزهای مربوط به اخذ شناسه کالا
جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره اسناد و مدارک مورد نیاز برای ترخیص چرم مصنوعی از بازرگانی صباغی زاده کمک بگیرید. به طور کلی دریافت مشاوره ترخیص چرم مصنوعی از مراجع معتبر از بروز مشکلاتی مانند تأخیر در ترخیص کالا و بالا رفتن هزینه ترخیص کالا باقی ماندن آن در گمرک پیشگیری می کند. ترخیص کاران مجرب بازرگانی صباغی زاده، به شما کمک می کنند که مدارک لازم جهت ترخیص چرم مصنوعی را بی کم و کاست و در کوتاه ترین زمان ممکن، آماده نموده، به موقع به گمرک تحویل دهید و کالای خود را به راحتی ترخیص کنید.
مراحل ترخیص چرم مصنوعی
پروسه ترخیص چرم مصنوعی از گمرک توسط صاحب کالا یا نماینده قانونی وی انجام می شود. مراحل اصلی این فرآیند در ادامه ذکر شده اند:
- دریافت پروفرما از فروشنده چرم مصنوعی
- ثبت سفارش در سامانه ntsw
- اقدام برای تخصیص ارز
- آماده کردن حواله خرید چرم
- دریافت شناسه کالا
- آماده سازی مدارک مربوط به حمل و نقل کالا از جمله بارنامه
- اخذ ترخیصیه (از شرکت حمل و نقل)
- گرفتن کوتاژ (برای این کار باید کالا را در سامانه epl ثبت کرد)
- تعیین شدن مسیر گمرکی کالا (سبز، زرد یا قرمز)
- پرداخت حقوق ورودی و سایر هزینه های گمرکی
- پرداخت 4 درصد مالیات واردات چرم (در صورت عدم معافیت مالیاتی)
- دریافت کد رهگیری از بانک
- صدور پروانه الکترونیکی
- محاسبه و پرداخت عوارض انبارداری
- بارگیری کالا از گمرک
- بازرسی مجدد کالا از سوی کارشناسان حاضر در دایره درب خروجی گمرک
- تحویل کالا به انبار (انباری که مشخصات آن در سامانه epl درج شده است)
از آنجا که واردات و ترخیص چرم مصنوعی با پیچیدگی هایی همراه است، توصیه می کنیم، برای راحتی کار خود، همچنین صرفه جویی در وقت و هزینه، کار را به کاردان بسپارید. کارشناسان بازرگانی صباغی زاده از تخصص و تجربه بالایی در زمینه انجام تشریفات گمرکی برخورداراند؛ با قوانین روز و مراحل ترخیص آشنایی کامل دارند.
هزینه ترخیص چرم مصنوعی از گمرک
هزینه ترخیص چرم مصنوعی وابسته به عوامل مختلفی از جمله نوع چرم، کشور صادرکننده، وضعیت تولید، واردات و صادرات چرم مصنوعی در کشور است. یکی از مزایای مهم سپردن کار ترخیص کالا به بازرگانی صباغی زاده، کاهش هزینه هاست. در واقع ترخیصکار چرم مصنوعی با تسلط کامل بر قوانین و آشنایی با راهکارهای موجود با چالش های پیش رو مقابله نموده، زمان ترخیص چرم مصنوعی و هزینه آن را کاهش می دهد.
تعرفه گمرکی چرم مصنوعی
کد تعرفه گمرکی چرم مصنوعی به نوع چرم و مواد سازنده آن وابسته است. به طور کلی تعرفه چرم های منصوعی در ردیف 590320 قرار می گیرد. به عنوان مثال چرم های ساخته شده از پلی اورتان یا PU دارای تعرفه 59032000 هستند. اولویت کالایی این کد، 26 و حقوق ورودی آن 20 درصد است. تعرفه گمرکی چرم مصنوعی های تهیه شده از پلی وینیل کلراید، 59031000 است که دارای اولویت کالایی 26 و حقوق ورودی 20 درصد می باشد.
هزینه ترخیص چرم مصنوعی با تعرفه ترجیحی
امکان ترخیص چرم مصنوعی با تعرفه ترجیحی نیز وجود دارد. این تعرفه در برخی موارد توسط کشور صادرکننده کالا تعیین می گردد و هدف آن افزایش تبادلات اقتصادی بین کشورهای مبدأ و مقصد است. استفاده از تعرفه ترجیحی، موجب کاهش هزینه واردات و ترخیص کالا از گمرک خواهد شد. نگران نباشید؛ بازرگانی صباغی زاده در این زمینه نیز شما را راهنمایی می کند.
خدمات ترخیص چرم مصنوعی
اگر قسمت های قبل را به درستی مطالعه کرده باشد، حتماً به نقش شرکتهای ترخیص چرم مصنوعی پی برده اید. توصیه می کنیم، از شرکتی کمک بگیرید که اولاً سابقه طولانی و مؤثری در انجام خدمات گمرکی داشته باشد؛ ثانیاً از کارشناسان، مشاوران، وکلا و ترخیص کاران خبره بهره ببرد؛ علاوه بر اینها رضایت مشتریان از خدمات شرکت، بسیار مهم است؛ به همین دلیل شرکت ترخیص کالا بازرگانی صباغی زاده را توصیه می کنیم که بیش از 6 دهه پیشینه فعالیت درخشان دارد و به قول معروف امتحان خود را پس داده است.