همانطور که می دانید هر گونه مغایرتی در قرارداد ترخیص کالا  صد در صد شما را به چالش خواهد کشاند و هزینه های بسیار زیادی به بار می آورد. اگردر حوزه واردات کالا فعالیت می کنید و میخواهید قراردادی لحاظ نمایید اما با نحوه نوشتن قرارداد حق العمل کاری و ماده های آن آشنا نیستید؟  ما در این مقاله از بازرگانی صباغی زاده سعی داریم به طور کامل به نحوه تنظیم قرارداد حق العمل کاری بپردازیم  یک نمونه تنظیم قرارداد حق العمل کاری در پایان این مقاله آورده شده است تا بتوانید از آن برای قرارداد حق العمل کاری خود استفاده کنید.

مشخصات کلی قرارداد حق العمل کاری ترخیص کالا

قالب قرارداد حق العمل کاری برای ترخیص کالا  از 9 ماده اساسی تشکیل شده است که شامل موارد زیر می شود:

ماده نخست: طرفین قرارداد

در این ماده نام طرفین قرارداد الف به نام صاحب کالا و ب به عنوان ترخیص کالا در شرکت ترخیص کالا آورده می شود. 

تبصره: نشانه که در این قسمت قید می کنید می بایست نشانی های رسمی و قانونی باشد. اگر نشانی تغییر کرد می بایست طی 72 ساعت به طرفین اعلام کنید

در صورتی که نشانی در این بخش اشتباه وارد شود، اعتراض شما غیر ممکن می باشد.

ماده دو: موضوع قرارداد

در این بخش تمامی اطلاعات مربوط به کالایی که قرار است ترخیص شود، ارائه می شود. یکی از مثال ‌های قرارداد حق العمل کاری در ماده دو به شکل ذیل نوشته می شود: 

ترخیص کالا …………. تن …………………… صادراتی متعلق به ………………… توسط ترخیص کار از گمرک …………. مطابق قوانین جاری کشور به طوری که نیازی به انجام مراحل اداری توسط صاحب کالا نباشد، انجام می شود.

ماده سه: کارمزد قرارداد ترخیص کالا

در این ماده هزینه ترخیص کالا تعیین می گردد که معمولا به این شکل نوشته شده؛

کارمزد ترخیص کالا به ازای هر تریلی ……….. ریال تعیین گردید. صاحب کالا پس از این که کلیه مدارک مربوط به تحویل کالا مانند گواهی مبدا، برگ سبز و فرم صورت وضعیت را ارائه داد، مبلغ به صورت هفتگی پرداخت خواهد شد.

تبصره: 

هر هزینه ای که در جهت اجرای کامل موضوع  قرارداد لازم و ضروری باشد در مبالغ فوق‌الذکر لحاظ می شود و  ترخیص کار استحقاق دریافت مبلغ مازاد از هر قسم را ندارد.

ماده چهار: مدت قرارداد ترخیص کالا

مدت قرارداد ترخیص کالا از تاریخ انعقاد به مدت 6 ماه می باشد.

ماده پنج: شروط و تعهدات طرفین

در فرمت قرارداد حق العمل کاری می بایست کلیه موارد این ماده به درستی ذکر شود. طی این ماده،  پرداخت هزینه هایی مانند هزینه ها و عوارض گمرکی ، هزینه های مربوط به اخذ مجوز از ادارات و یا سازمان های ذیربط و حمل کالا بر عهده صاحب کالا و سایر هزینه ها را می بایست حق العمل کار تامین کند.  فهرست هزینه های موضوع این ماده پس از اخذ مدارک و مستندات خرید و حمل کالا توسط ترخیص کار گمرک از صاحب کالا طی فرمی تحت عنوان علی الحساب هزینه های ترخیص به اطلاع صاحب کالا رسیده و که صاحب کالا می بایست آن را بپردازد.

در هر مرتبه از پرداخت به ترخیص کار، معادل ۵% به عنوان سپرده بیمه و ۳% به عنوان سپرده مالیات تکلیفی کسر و در حساب ترخیص کار نزد صاحب کالا نگهداری می شود. این مبالغ در پایان قرارداد در قبال ارائه کامل حساب تامین اجتماعی و فیش مالیات پرداختی توسط ترخیص کار قابل پرداخت خواهد بود.  ترخیص کار موظف است حقوق مربوط به کار و تامین اجتماعی را بپردازد و موارد مشمول مثل بیمه نمودن نیروی کار را رعایت و سهم خود را از مالیات بخش خدمات را بپردازد.

مسئولیت حفظ و نگهداری از کالا و رفع ایرادات احتمالی بر عهده ترخیص کار می باشد. در صورت خسارت به کالا یا اتلاف جزئی یا کلی آن تقصیر بر گردن ترخیص کار می باشد؛ مگر اینکه خسارت یا تلف ناشی از کیفیت بد کالا یا بسته بندی نامرغوب آن باشد. ترخیص کار مکلف است پس از اتمام مراحل ترخیص کالا هرگونه سند مربوط به کالا مانند: پروانه سبز گمرکی، کلیه اسناد هزینه ها و رسیدهای مربوطه را ظرف مدت ۷ روز به صاحب کالا تحویل بدهد و رسید آن را بگیرد. در صورت تاخیر ، صاحب کالا حق کسر معادل ۳% کل کارمزد ترخیص کار به ازای هر روز تاخیر را دارد.

ماده شش: تضامین قرارداد ترخیص کالا

در نمونه قرارداد حق العمل کاری خدمات این بخش مربوط به تضامین قرارداد ترخیص کالاست. به این شکل که ترخیص کار در جهت تعهد در اجرای تمامی بندهای قرارداد و همچنین تضمین حسن اجرای تعهدات و جبران خسارات ناشی از نقض تعهدات، بایستی یک فقره چک به طرف قرارداد ارائه بدهد.

ماده هفت: فورس ماژور و حوادث غیرقابل پیش بینی 

اگر به دلیل وقوع حوادث غیرقابل پیش بینی، اجرای قرار داد به مدت 7 روز باتوقف مواجه شد ، هر یک از طرفین قرارداد می تواند اقدام به فسخ کرده و ترخیصکار نیز بایستی ظرف 48 ساعت، تمامی وجوه دریافتی را اعاده کند.

البته مسئولیت خساراتی که در صورت حوادث غیرقابل پیش بینی به کالا وارد می شود، بر عهده ترخیصکار نیست و او موکلف به پرداخت هزینه های خسارت نمی باشد

ماده هشت: حل اختلاف

تمامی موارد درج شده در این قرارداد بایستی تابع قوانین جمهوری اسلامی باشد و در صورت بروز اختلاف در هرگونه مفاد قرارداد، اعتراض نسبت به آن از سوی مراجع قضایی به طور رسمی قابل پیگیری خواهد بود.

ماده نه: نسخ قرارداد ترخیص کالا

در این ماده، قرارداد در 3 نسخه که هر یک متحد المتن بوده و دارای اعتبار یکسان و واحد هستند، تنظیم می شود. هر سه نسخه نیز بایستی توسط طرفین امضاء شود

نمونه قرارداد حق العمل کاری ترخیص کالا

 

این قرارداد در تاریخ ……… فی‌مابین شرکت(نام شرکت و نوع آن) ثبت‌شده به شماره……… در دفتر ثبت شرکت‌ها در تهران به شناسه ملی ……… و به نشانی …….. و کد پستی ……… که ازاین‌پس صاحب کالا نامیده خواهد شد، ازیک‌طرف و شرکت(نام شرکت و نوع آن) ثبت‌شده به شماره ……… در دفتر ثبت شرکت‌ها در تهران به شناسه ملی…….. و به نشانی…………. و کد پستی ……  دارای مجوز ترخیص کالا(پروانه حق‌العمل‌کاری) از گمرک ج.ا.ایران به شماره ……….. که ازاین‌پس ترخیص‌کار نامیده خواهد شد منعقد شد. توضیح اینکه از طرف شرکت………… آقای …….. فرزند ……. به کد ملی ………….. قرارداد را امضا کرده‌اند. ایشان به ‌موجب محتویات روزنامه رسمی شماره …… مورخ ……. مدیرعامل شرکت مذکور هستند و به‌موجب محتویات همین روزنامه حق امضای اسناد تعهدآور را با مهر شرکت دارند.

مشاوره تنظیم قرارداد حق العمل کاری

چون قرارداد ترخیص کالا دارای پیچیدگی خاص می شود و ممکن است هر ایراد در روند ترخیص کالا اختلال ایجاد کند توصیه می کنیم برای تنظیم قرارداد حق العمل کاری حتما از شرکت بازرگانی صباغی زاده کمک بگیرید. این حق العمل کاری با بهره گیری از مشاوران و ترخیص کاران حرفه ای همواره در کنار شماست بدون اینکه در این راه دچار ضرر و زیان شده و با هزینه های اضافی و مشکلات قانونی مواجه شوید. جهت کسب اطلاعات و مشاوره با همکاران ما در بازرگانی صباغی زاده با شماره های ما تماس حاصل فرمایید.

4/5 - (3 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

.