آلومینیوم، یکی از پرکاربردترین عناصر فلزی است که به اشکال گوناگون موجود بوده و در صنایع مختلف مورد استفاده قرار می گیرد. هر چند که این محصول در داخل کشور تولید می شود؛ اما یک سری دلایل اقتصادی باعث می شوند که برای رفع نیاز داخلی و کاهش هزینه ها، شاهد واردات شمش آلومینیوم باشیم؛ به همین دلیل مقاله پیش رو از بازرگانی صباغی زاده را به خدمات ترخیص شمش آلومینیوم توسط این مجموعه اختصاص دادهایم.
شرایط ترخیص شمش آلومینیوم
همانند هر کالاهای دیگری، ترخیص شمش آلومینیوم از گمرک، مشروط بر طی کردن مراحلی است؛ همچنین برای واردات و ترخیص کالا باید یک سری اسناد و مدارک آماده کرده، مجوزهای مورد نیاز را اخذ نمود. لازم به ذکر است که ترخیصکار شمش آلومینیوم، به نمایندگی از صاحب کالا می تواند، مجوزها را دریافت نموده و مدارک را به گمرک ارائه دهد. به طور کلی ترخیصکار تسلط کاملی بر قوانین گمرکی دارد و می داند، چالش های پیش رو را چگونه حل کند. اظهار کالا و انجام سایر تشریفات گمرکی از دیگر وظایف وی است. بازرگانی صباغی زاده، سال هاست که در زمینه ترخیص کالا خدمات ارائه می دهد. ترخیص کاران و مشاوران این مجموعه، شما را به بهترین شکل راهنمایی نموده، شرایط ترخیص شمش آلومینیوم در کوتاه ترین زمان ممکن و با کمترین هزینه را برایتان فراهم می کنند.
مراحل ترخیص شمش آلومینیوم
فرآیند ترخیص شمش آلومینیوم از گمرک، مشابه سایر کالاها بوده و شامل مراحل زیر است:
- گرفتن قبض انبار گمرکی (پس از رسیدن کالا به گمرک مقصد)
- تهیه و تنظیم مدارک مورد نیاز برای ترخیص شمش آلومینیوم از گمرک
- اظهار کالا از طریق سامانه EPL
- اخذ کوتاژ اظهارنامه گمرکی و تعیین مسیر اظهارنامه
- کنترل و بررسی کالا
- اخذ مجوزهای لازم برای ترخیص شمش آلومینیوم
- انجام عملیات کارشناسی کالا (بررسی تعرفه و ارزش اظهارنامه)
- پرداخت هزینه مربوط به حقوق و عوارض گمرکی
- تحویل گرفتن کالا از انبار کالا و بارگیری آن
- خروج کالا از گمرک
مدارک لازم برای ترخیص شمش آلومینیوم از گمرک
همان گونه که پیشتر اشاره کردیم، برای ترخیص شمش آلومینیوم از گمرک باید یک سری اسناد و مدارک ارائه داد. بخشی از این مدارک، عمومی بوده و برخی دیگر مجوزهایی هستند که باید به طور خاص از سازمان های مربوطه برای ترخیص شمش اخذ گردند.
اصلی ترین مدارک مورد نیاز برای ترخیص شمش آلومینیوم عبارتند از:
- اظهارنامه واردات شمش آلومینیوم
- کارت بازرگانی
- قبض انبار
- بارنامه
- ترخیصیه
- گواهی مبدأ
- فاکتور و پیش فاکتور
- پروفرما
- مجوز ثبت سفارش
- بیمه نامه
- پروانه بهره برداری
- مجوز از سازمان انرژی اتمی
- مجوز از سازمان حفاظت از محیط زیست
از آنجا که قوانین و مقررات گمرکی، مدام در حال تغییر هستند، احتمال تغییر مدارک مورد نیاز برای ترخیص شمش و مراحل انجام این کار نیز وجود دارد؛ به همین دلیل کمک گرفتن از شرکت ترخیص کالا و شرکتهای ترخیص شمش آلومینیوم توصیه می شود. با کمک کارشناسان شرکت بازرگانی صباغی زاده، می توانید، مدارک را بدون کم و کاست به گمرک تحویل دهید و سایر مراحل ترخیص را با موفقیت پشت سر بگذارید. به این ترتیب با مشکلاتی مانند تأخیر در ترخیص شمش آلومینیوم مواجه نخواهید شد.
واردات شمش آلومینیوم
شمش آلومینیوم، انواع مختلفی دارد؛ ممکن است، از معدن استخراج شود و یا حاصل بازیافت آلومینیوم قراضه باشد. تجربه ثابت کرده که شمش ضایعات آلومینیوم از نظر ویژگی ها، کیفیت و کاربرد تفاوتی با شمش آلومینیوم ندارد. در حالی که استخراج آلومینیوم، پروسه ای دشوار و پرهزینه است، تولید شمش ضایعاتی فلز نام برده، به مراتب راحت تر و مقرون به صرفه تر می باشد. نکته شایان ذکر این است که بخش اعظم نیاز داخلی به شمش آلومینیوم ضایعاتی از طریق واردات تأمین میگردد؛ به عبارت دیگر اکثر شمش های وارداتی آلومینیوم از نوع ضایعاتی هستند.
عراق، روسیه، هند، اوکراین، گرجستان، تاجیکستان، امارات متحده عربی و کره جنوبی مهم ترین کشورهای صادرکننده شمش آلومینیوم به ایران محسوب می شوند. جهت آشنایی بیشتر با نحوه واردات محصول نام برده، همچنین دریافت مشاوره ترخیص شمش آلومینیوم می توانید از مجموعه خوش سابقه صباغی زاده کمک بگیرید.
هزینه ترخیص شمش آلومینیوم از گمرک
هزینه ترخیص شمش از گمرک، موارد مختلفی از جمله هزینه انبارداری، بارگیری، تخلیه، حقوق ورودی و هزینه کارشناسی را شامل می شود. بدیهی است که عوامل مختلفی بر این هزینه ها تأثیر می گذارند که از جمله آنها می توان به کشور مبدأ، حجم و وزن بار وارد شده و زمان ترخیص شمش آلومینیوم از گمرک اشاره کرد؛ البته نوع شمش آلومینیوم، سطح کیفی، درجه خلوص و به خصوص تعرفه گمرکی کالا نیز بر هزینه ترخیص آن تأثیر می گذارند.
تعرفه گمرکی شمش آلومینیوم
تعرفه گمرکی انواع شمش آلومینیوم، زیر ردیف 7601 (76011000-76012000) قرار می گیرد. کد تعرفه برای شمش آلومینیوم اصل (غیر ممزوج با خلوص 99.9 درصد) 76011000 با حقوق ورودی 1 درصد و اولویت کالایی 23 است. این کد برای شمش آلومینیوم آلیاژی، 76012000 با همان حقوق ورودی 1 درصد و اولویت کالایی 23 می باشد. در ضمن تعرفه ورودی کالای مورد بحث، بر حسب کیلوگرم محاسبه می شود. در ادامه توضیحات بالا باید اضافه کرد که تعرفه گمرکی برای ترخیص شمش های آلومینیوم که از ذوب مجدد به دست می آیند، 76012000 با حقوق ورودی 4 درصد و اولویت کالایی 23 است.
هزینه ترخیص شمش آلومینیوم با تعرفه ترجیحی
تعرفه ترجیحی توسط برخی کشورهای صادرکننده کالا تعیین می گردد. ترخیص کالا و هزینه ترخیص کالا با این تعرفه موجب کاهش هزینه گمرکی خواهد شد. هدف از تعیین تعرفه ترجیحی، افزایش مبادلات تجاری بین دو کشور است. همان طور که در قسمت های قبل توضیح داده شد، در صورتی که بازرگانی صباغی زاده را در کنار خود داشته باشید، واردات و ترخیص کالاهایی مانند شمش آلومینیوم برایتان بسیار مقرون به صرفه خواهد بود.