آیا قصد واردات یک کالای خاص از چین را دارید اما نمی دانید کدام کالا سودآوری بیشتری دارید؟ یا شما هم به دنبال راه هایی برای واردات چین با سرمایه اندک هستید؟ پس باید با نحوه واردات عمده از چین آشنا شوید. چون انتخاب اشتباه یک کالا نه تنها باعث سودآوری نمی شود، بله هزینه و زمان شما را هم به هدر می دهد. اصلا نگران نباشید ما در این مقاله از بازرگانی صباغی زاده که یک شرکت ترخیص کالا است، به آموزش واردات از چین و تمام چون و چرای آن پرداخته ایم. چون اصلی ترین نکته تجارت بین الملل داشتن اطلاعات کافی از شرایط قانونی و تعرفه های گمرکی واردات از چین محسوب می شود.
امکان واردات کالا از کشور چین
حتما می دانید که حجم گسترده مبادلات تجاری در ایران از طریق چین انجام می شود. چین بزرگترین شریک اقتصادی ایران به شمار می رود. این کشور با تولید کالاهای با کیفیت و با قیمت پایین و تنوع کالا توانسته است در ایران بازار خوبی داشته باشد. برای همین همواره مرکز توجه بازرگانان ایرانی برای وارد کردن کالا به ایران می باشد.
قوانین مهم واردات کالا از چین
ورود کالا از چین و خروج آن از کشور مبدا تابع یک سری قوانین است که هنگام مبادله کالا در چین باید به آن ها دقت کنید مهمترین قانون و مقررات واردات از چین عبارتند از:
- در کشور چین قانون کپی رایت به صورت کاملا جدی، پیگیری می شود و هر گونه کالا کپی یک برند معروف باشداجازه خروج از گمرک چین را نخواهد داشت، بنابراین باید به نوع کالایی که خریداری می کنید کاملا توجه کنید.
- هر کالای چینی می بایست از نمایندگی های معتبر خریداری شده باشد تا بتوان آن را از چین وارد ایران کرد.البته باید بیجک، اظهار نامه و تاییدیه کمپانی تولید کننده را داشته باشید تا بتوانید به راحتی خروج کالا از چین را انجام دهید.
- پکینگ لیست و اظهارنامه ارائه شده در گمرگ خروجی چین از اهمیت زیادی برخوردار می باشد. بنابراین نباید بین آن و کالا مغایرتی وجود داشته باشد، در صورت وجود هر گونه مغایرتی، محموله در گمرک توقیف خواهد شد.
- شما اجازه خروج کالاهایی که با باتری کار می کنند، را به صورت هوایی از چین را ندارید. بلکه تنها باید از طریق گمرک دریایی، آن ها خارج کنید.
- مجوزهای لازم مانند مجوز بهداشت، مجوز سازمان غذا و دارو، استاندارد و غیره برای دریافت کالا از چین لازم است تا در ترخیص کالا از گمرک با مشکل مواجه نشوید.
لیست کالاهای وارداتی از چین به ایران
حجم واردات از چین به ایران به حدی زیاد است که در ادامه به معرفی مهم ترین کالاهای وارداتی از چین می پردازیم:
- لوازم خانگی
- اسباب بازی
- لوازم الکترونیکی
- موبایل و تلفن های همراه
- دوربین های دیجیتال
- لوازم ورزشی
- پوشاک
- اکسسوری
- قطعات خودرو
- محصولات آرایشی و بهداشتی
- واردات خودرو سواری
- خودروهای سنگین
- ماشین آلات صنعتی
- لوازم التحریر
- محصولات کشاورزی
- سنگ های ساختمانی
- خاک رس
- ادویه
- فولاد آلیاژی
- آهن آلات
- سبزیجات
- حبوبات
- میگو
- مرکبات
- گیاهان دارویی
- لوازم خانه و آشپزخانه
- باکس های تزئینی
واردات جزئی از چین شامل چه کالاهایی است؟
برخی از کالاها برای صادر شدن به ایران در مقیاس کوچکتر و جزئی هستند که مهم ترین آن ها شامل موارد زیر می شود:
- موبایل، لپ تاپ و لوازم جانبی آنها
- کاغذ دیواری
- لوازم خانگی
- لوستر و لامپ
- انواع پوشاک
- لوازم پلاستیکی
- انواع پارچه و منسوجات
- پیچ و مهره
کالاهای پرسود برای واردات از چین
تنوع کالاهای تولید شده در چین بسیار بالاست بنابراین، انتخاب بهترین کالا برای واردات از چین سخت شده است. برخی از کالاهایی که از چین به ایران وارد می شوند بازار خوبی دارد و جزء کالاهای پرسود به شمار می روند که شامل موارد زیر هستند:
- اسباب بازی
- پارچه
- قطعات موبایل
- لوازم آشپزخانه
- لوازم آرایشی
- لوازم ورزشی
- میکروفن و هدفون
- ماشین آلات صنعتی
- برد الکترونیکی
- لوازم جانبی گوشی
- لوازم جانبی خودرو
- تجهیزات پزشکی
- محصولات پلاستیکی
قیمت مناسب محصولات، روابط تجاری قوی، تنوع بالای محصولات و سرعت مطلوب حمل و نقل از دلایل رشد واردات از این کشور هستند.
مراحل واردات کالا از چین
اگر قصد واردات عمده از چین را دارید باید با دشواری های این تجارت آشنا شوید. شما به عنوان یک بازرگانان باید مراحل زیر را طی کنید:
۱- بررسی مقررات و قوانین واردات کالا از چین
در این مرحله باید با مقررات و قوانین واردات کالا آشنا شده و مطمئن شوید که کالای شما با شرایط و قوانین سازگار است.
۲- انتخاب کالا و شناسایی تأمین کننده مناسب در چین
در ابتدا باید کالای مورد نظر خود را شناسایی کنید. پس از شناسایی کالا، نوبت به مرحله منبعیابی برای خرید کالا است. در ابتدا لازم است تا نیاز داخلی کشور بررسی کنید.
۳- بررسی و انتخاب روش حمل و نقل
در این مرحله بایستی یک روش حمل و نقل را برای انتقال کالا از چین به ایران را انتخاب کنیدروشهای حمل بر اساس نوع، حجم و وزن بار و هزینه متفاوت هستند. بارهایی که به صورت هوایی (به صورت خرده بار و یا LCL (گروپاژ هستند، در فرودگاه امام خمینی ترخیص می شوند
۴- ثبت سفارش و پرداخت هزینه
پس از انتخاب تأمین کننده، روش حمل و نقل و بررسی مقررات و قوانین وارداتی، میتوانید سفارش خود را ثبت کنید. در صورت داشتن کارت بازرگانی میتوانید طبق راهنمایی که در مقاله واردات کالا توضیح دادهایم، سفارش خود را ثبت کنید، در غیر این صورت میبایست با شرکت های بازرگانی معتبر همکاری کنید.
۵- تهیه و ارسال فاکتور پروفرما
در صورت تماس با فروشنده چینی شما می توانید کالای موردنظرتان را سفارش دهید و پروفرما (Proforma Invoice) ارائه دهید. این پیش فاکتور شامل اطلاعات محصول مانند نام، قیمت، تعداد و شرایط تحویل آن می شود.
۶- انتخاب شرکت حمل و نقل
در این مرحله از واردات عمده از چین لازم است که با یک شرکت بازرگانی قرارداد ببندید. برای این کار میتوانید از سایت کشتی رانی جمهوری اسلامی ایران و یا کشتی رانیهای خارجی استفاده کنید.
۷- پرداخت هزینه حمل و نقل
هزینه حمل و نقل به تعداد، وزن و نوع حمل و نقل کالا بستگی دارد. شما باید این هزینه را به شرکت حمل و نقل مربوطه پرداخت کنید
۸- صدور فاکتور وارداتی
در این مرحله از شرکت بازرگانی یک فاکتور یا پروفرما دریافت کنید. این پروفرما شامل اطلاعاتی مانند مقدار کالا، قیمت، کشور مبدأ، کشور مقصد، نام شرکت و شماره تلفن شما می شود.
۹- تهیه اظهارنامه وارداتی
شما باید اظهارنامه وارداتی (Import Declaration) را از سامانه EPL تهیه کنید و اطلاعاتی مانند نام کالا، قیمت، تعداد را وارد کرده و مبلغ کل پرداختی را بپردازید.
۱۰- پرداخت هزینه های گمرکی
هزینه های گمرکی و مالیاتی در این مرحله محاسبه می شود. هزینههای گمرکی مواردی مانند مالیات و عوارض ورودی، گمرکی، حمل و نقل و بیمه را شامل میشود. این هزینه ها بسته به نرخ مالیات، نوع کالا، قیمت آن، ، نوع حمل و نقل و محل می تواند متغیر باشد. توجه کنید که ممکن است برخی از کالاهای وارده از چین مشمول معافیت از پرداخت مالیات و عوارض ورودی باشند.
۱۱- تحویل کالا
مرحله آخر واردات کالا از چین، تحویل کالا و نگهداری آن در انبار است. در صورتی که کالا فاقد استانداردهای لازم بوده و با قوانین و مقررات گمرک مغایرت داشته باشد، میتوانید در عرض یک الی دو هفته کالای خود را از گمرک ترخیص کنید و محموله را تحویل بگیرید.
بهترین مسیرهای واردات کالا از چین
کالاهای وراداتی از چین از دو روش حمل و نقل هوایی و دریایی وارد گمرک ایران می شوند.
بنادر چینی برای حمل و نقل دریایی از چین
از اصلی ترین بنادر چینی که مبدأهای حمل بار شما به حساب می آید می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- بندر گوانجو
- بندر شانگهای
- بندر شنزن
- بندر هنگکنگ
- بندر نینگبو
بهترین راه های واردات از چین
ایران دارای گمرکات متعددی است که واردات از چین معمولاً از طریق گمرکات زیر انجام می شود
- گمرک غرب تهران
- منطقه آزاد تجاری چابهار
- بندر امام خمینی (ره)
- فرودگاه امام خمینی (ره)
- منطقه ویژه اقتصادی بم
- منطقه ویژه بوشهر 1
محاسبه هزینه واردات از چین
هزینه واردت از چین بسته به نوع کالا، روش حمل و نقل و غیره بستگی دارد. به طور کلی هزینه واردات از چین به ایران شامل بخش های زیر می شود:
1. هزینه محصول:
این هزینه همان مبلغی است که برای خرید کالا در چین می پردازید. این مبلغ شامل قیمت کالا و هزینه های مربوط به بسته بندی، بارگیری و حمل و نقل از کارخانه تا بندر در چین می شود.
2. هزینه حمل و نقل:
هزینه حمل کالا از بندر مبدأ در چین تا بندر مقصد در ایران است. هزینه حمل و نقل به عوامل مختلفی بسته به نوع و حجم کالا، روش حمل و نقل، مسافت و غیره متفاوت می باشد. لازم به ذکر است در صورتی که کالا به شکل FOB (تحویل کالا بر روی کشتی) تحویل داده شود، هزینه آن تغییر خواهد کرد.
3. هزینه بیمه:
جهت بیمه کردن محموله برای حفاظت از کالا در حین مسیر به گمرک ایران از چین باید هزینه ای پرداخت کنید.
4. هزینه گمرک:
بعد از این که محموله از چین وارد ایران شد، می بایست هزینه های گمرکی و امور ترخیص کالا را در ایران بپردازید این هزینه ها شامل هزینه ترخیصیه و اعلامیه ورود کالا (به کشتیرانی)، هزینه گمرکی و هزینه مالیات در گمرک می شود.
5. هزینه باربری و تحویل:
پس از ترخیص کالا از گمرک، باید هزینه باربری و تحویل کالا به محل مورد نظر در ایران را بپردازید.
6. هزینه های جانبی:
از دیگر هزینه های واردات از چین، هزینههای ایکس ری، باسکول و… است.
- نکته
توصیه می کنیم که قبل از اقدام به خرید کالا، هزینه های مربوط به واردات از چین را به دقت محاسبه کنید و از نرخ روز ارز اطلاع یابید.
حداقل سرمایه برای واردات از چین
بسیاری از واردکنندگان به دنبال راهکار هایی برای وارد کردن کالا از چین با سرمایه کم می باشند اگر شما هم جز این افراد هستید. باید عوامل زیر را در نظر بگیرید:
-
در نظر گرفتن کالای باکیفیت با قیمت مناسب
برای واردات با سرمایه کم از چین باید صرفا قیمت محصولات را ملاک قرار دهید چون کیفیت کالا مهم ترین فاکتور برای خرید محصول به شمار می رود. اگر کالای بی کیفیت و ارزان قیمت را وارد ایران کنید. فروش آن سختتر می شود و در نهایت ضرر و زیان مالی به همراه خواهد داشت .پس اگر که بودجه شما محدود میباشد، سورسینگ یا منبع یابی قوی میتواند آن را جبران کند.
-
نحوه حمل و نقل
حمل و نقل کالا از دیگر موارد تعیین کننده سرمایه شما در واردات کالا به چین محسوب می شود. اگر کالای شما از آن دسته کالاهایی که نیازمند شرایط نگهداری خاصی نیست، روش حمل و نقل دریایی جنبه اقتصادی دارد.
-
پیش بینی هزینه ترخیص کالا
یکی دیگر از فاکتورها برای بازرگانانی که بودجه محدود برای واردات از چین دارند. پیش بینی هزینه های ترخیص کالاست . نباید به دلیل نا آگاهی، از آن صرفه نظر کنید برخی از کالاها تعرفه بالایی دارند. برای همین طبیعی است که هزینه ترخیص آن ها از گمرک بیشتر باشد. اگر تعیین هزینه ترخیص کالا از گمرک توسط ترخیصکار ماهر انجام شود، واردکننده میتواند با آسودگی خاطر باقی مراحل واردات را آغاز کند.
برای واردات موفق کالا از چین به چه چیزی نیاز دارید؟
تجارت با چین در سالهای اخیر به دلایل زیر افزایش چشمگیری داشته است. برای واردات کالا از کشور چین ابتدا تقاضای کافی بازار برای کالای مورد نظر اطمینان حاصل کنید. گام بعدی بررسی قوانین و مقررات وارداتی است. کلیه این کارها با کمک از شرکت بازرگانی صباغی زاده، عالی ترین نتیجه را به دست آورید. بازرگانی صباغی زاده برای بررسی بازار و دادن اطلاعات لازم بهترین گزینه برای شماست. شما می توانید با کمک از تیم حرفه ای ما اقدام به واردات عمده از چین به ایران کرده و با برنامه ریزی دقیق و راهنمایی های مشاورین این بازرگانی علاوه بر اطمینان از کیفیت و سلامت کالا، با اطمینان از سود دریافتی خود آسوده خاطر باشید.