بررسی قوانین ترخیص کالا از گمرک
مهم ترین فرآیند در زمینه واردات کالا بحث ترخیص کالاست. ترخیص کالا بسته به قوانین و مقررات کشورها سلسله مراتب مختلفی دارند. اهمیت آشنایی با قوانین ترخیص کالا از گمرک به حدی است، اگر شناخت کافی از انجام سلسه مراتب ترخیص کالا از گمرک را نداشته باشید، کالای شما قاچاق محسوب می شود و شما را متحمل ضرر و زیان مالی و البته اعتباری می کند.
تجار با سابقه و فعال تمام قوانین را در حوزه تجارت بین المللی می دانند؛ اما برای شما که به تازگی کار تجارت خود را شروع کردید، ممکن است به این مراحل آشنایی نداشته باشید. ما در این مقاله سعی داریم برای آشنایی هر چه بیشتر شما با شرایط ترخیص کالا از گمرک به بررسی قوانین ترخیص کالا در گمرک بپردازیم.
آشنایی با مراحل قانونی ترخیص کالا از گمرک
برای اینکه نشان دهید کالای وارداتی شما قاچاق نیست، باید با قوانین ترخیص کالا در گمرک آشنا باشید. چون کار در حوزه بین الملل قوانین و مقرراتی دارند که لازمه آن شناخت کامل قوانین ترخیص بار از گمرک است. مدارک لازم برای ترخیص کالا از کمرگ عبارتند از:
- دریافت پرفرما و پکینگ لیست
- اخذ مجوز ثبت سفارش بازرگانی
- تکمیل اسناد و تشکیل پرونده
- بیمه کردن کالا
- تشکیل پرونده جهت تخصیص ارز و حواله بانکی
- اخذ اسناد بابت انتقالات از شرکت های حمل و نقل بین المللی
- تنظیم پیش نویس دور اظهاری
- بررسی و تایید توسط کارشناس فنی گمرکی و بازرگانی
- دور اظهاری واردات
اهمیت آشنایی با مراحل قانونی ترخیص کالا
از آن جایی که معمولا تجار و بازرگانان مشغله کاری زیادی دارند و نمی تواند تمامی مراحل ترخیص کالا را به تنهایی انجام دهند، شرکت هایی هستند که متخصص در زمینه ترخیص کالاهای بازرگانی می باشند که شما می توانید از آن ها کمک بگیرید.
این شرکت ها به کلیه قوانین کامل ترخیص کالا از گمرک واقف هستند و تجربه کافی در زمینه ترخیص کالا را دارند. یکی از بهترین انتخاب برای ترخیص کالای بین المللی ترخیص کالا در تهران ترخیص کالا در بوشهر ترخیص کالا از دبی بازرگانی صباغی زاده می باشد.
نکات کلیدی در خصوص ترخیص کالا از گمرک
همان طور که در ابتدا گفتیم، ترخیص کالا مستلزم انجام یک سری سلسه مراتب از پیش تعیین شده است که باید با این مقررات و ضوابط آشنایی کامل داشته باشید. شما باید در زمینه قوانین ترخیص کالا در گمرک برخی از نکات کلیدی را رعایت کنید تا به کار ترخیص کالای خود سرعت ببخشید.
- احراز هویت
در این مرحله از ترخیص کالا طبق قانون ترخیص کالا از گمرک باید مالکیت صاحب کالاهای گمرکی به اثبات برسد. گمرک باید بداند کسی که مدارک و اظهارات را ارائه داده است صاحب کالاست یا خیر
- کارت حق العمکاری
یکی از این نکات کلیدی و اساسی کسب مجوزهای لازم برای ترخیص کالاست. که شامل تهیه اسناد و مدارک مورد نیاز برای حمل و انتقال کالاهای واردی تان می باشد که باید مورد تایید سازمان های ذی ربط باشد.
اصلی ترین مجوز لازم کارت حق العمکاری یا کارت بازرگانی است که این کارت را سازمان گمرک برای بازرگانان و تجار صادر می کند. این کارت نشان می دهد که کلیه فعالت های تجاری شما قانونی است.
- تعیین ارزش کالا
یکی دیگر از قوانین که باید در خصوص ترخیص کالا بدانید، این است که بایستی تعیین کنید که ارزش کالاهای ترخیص شده چقدر می باشد. تعیین ارزش کالاها در مرزهای کشورهای دیگر با قیمت متفاوتی برآورد می شود؛ برای همین باید یک تاجر تمام ارزش کالاهای ترخیصی خود را بداند.
- تکمیل اسناد و مدارک لازم
علاوه بر معرفی تجارت شما و قانونی بودن نقل و انتقالاتتان، باید اظهارات و درخواست قانونی خود را در خصوص حمل و نقل های بین المللی به گمرک ارائه دهید تا بتوانید نشان دهید که تجارت شما از طرف مراجع قانونی پذیرفته شده و قانونی است. برخی از اسناد و مدارک شامل موارد زیر می شود:
- گواهی مبدا
- قبض انبار
- وکالت نامه رسمی یا پروانه صادراتی
- بارنامه، ترخیصیه تصویر کارت بازرگانی
- فاکتور یا سیاهه خرید
- اعلامیه تامین ارز با نامه برات
- پروفرما یا پیش فاکتور
- اظهارنامه واردات
- بیمه نامه
- مجوز ثبت سفارش
- لیست عدل بندی
- غیره
ثبت شماره کوتاژ
بعد از تکمیل مدارک کلیه اسناد و مدارک موردنیاز به مرحله ثبت اسناد می رسید. در این مرحله مشخصات کالاهای ترخیصی باید توسط اداره گمرک بررسی شود. و تحت عنوان شماره کوتاژ یا شماره ثبت کالای گمرکی به ثبت برسد و ضمیمه اسناد شود.
شماره کوتاژ نشان می دهد که کالای شما مورد تایید اداره گمرک است و تمام مراحل نقل و انتقالات آن کاملا قانونی است. به این ترتیب صاحب کالا دیگر نمی تواند بدون اجازه اداره گمرک این اسناد را کم و زیاد یا جابه جا کند.
مرحله کنترل گمرکی
اصلی ترین قانون ترخیص کالا است. این مرحله تمام اظهارات توسط کارشناسان کالا صادر می شود.
بارگیری و خروج کالا از گمرک
بعد از اینکه سند ترخیص کالا را دریافت کردید، بایستی برای تکمیل مراحل به صندوق صدور پروانه مراجعه کنید و پروانه خروج کالای خود را از گمرک بگیرید. پس از ارائه اسناد، در نهایت می توانید کالاهای خود را بارگیری و از گمرک خارج کنید.
سخن آخر
در این مقاله به بررسی ترخیص کالا و قوانین مربوط به آن از گمرک پرداخته شد. آشنایی با قوانین گمرکی برای هر تاجر یا بازرگانی از اهمیت خاصی برخورداراست بازرگانی صباغی زاده از جمله شرکت های فعال در زمینه ترخیص کالاست. شما بازرگانان محترم می توانید از مشاورین و متخصصان این شرکت در زمینه قوانین ترخیص کالا از گمرک فرودگاه امام خمینی و یا دیگر گمرکات کشور مشورت بگیرید تا بتوانید در زمینه فعالیت های تجاری خود موفق باشید.