زعفران به عنوان یک ادویه ارزشمند و گرانقیمت در تمام دنیا شناخته شده است و صادر کردن زعفران یکی از تجارت های پرسود است. کشور ما به علت این شرایط اقلیمی و آب و هوای مناسبی که دارد پتانسیل بالایی در زمینه تولید و صادرات زعفران و صادرات گردو و دیگر مواد غذایی را دارد. برخی از کشورها به خصوص ایران در زمینه تجارت زعفران سرمایه گذاری های کلانی انجام داده اند.
ایران به عنوان بزرگترین تولید کننده زعفران در دنیا به حساب می آید و عمده زعفران مورد نیاز کشور و بازارهای جهانی را تامین می کند. میزان صادرات زعفران هر ساله در حال افزایش است. سال گذشته در قطب های مهم کشور درصد بالایی از زعفران تولید و به کشورهای خارجی صادر شد. در حال حاضر حجم عمده ای از زعفران تولید شده در ایران به بیش از ۴۷ کشور دنیا صادر می شود.
در این مقاله قصد داریم تا در رابطه با شرایط و مدارک لازم برای صادر کردن زعفران مطالبی بیان کنیم. همچنین بررسی مختصری در مورد صادرات این محصول به کشور های کویت، ارمنستان، آلمان، دبی، فمان، عراق، ترکیه و کانادا خواهیم داشت.
شرایط صادرات زعفران
صادرات این محصول به کشورهای خارجی روند و شرایط خاصی دارد بنابراین همه بازرگانان باید از شرایط آن آگاه باشند. شما به عنوان صادر کننده باید به خوبی بازار های هدف، جهت تجارت زعفران را بشناسید. همچنین شناخت قوانین حاکم برای واردات در آن کشور نیز الزامی است.
با توجه به این مسئله که زعفران به عنوان یک ماده غذایی به حساب میآید، صادر کننده زعفران باید نسبت به اخذ یکسری مجوز ها اقدام کند. در این بخش از مقاله قصد داریم تا مدارک صادرات زعفران به کشورهای خارجی را بیان کنیم:
- قیمت گذاری زعفران توسط کمیسیون نرخ گذاری
- اخذ گواهی استاندارد
- اخذ گواهی بهداشت
- ارائه کارت بازرگانی
- صدور مجوز صادرات
صادر کننده زعفران بعد از انجام این مراحل می تواند زعفران را به کشورهای خارجی صادر کند.
بررسی صادرات و تجارت زعفران به کشورهای دیگر
1. صادرات زعفران به کویت
کویت یکی از بزرگترین خریداران زعفران ایرانی به حساب میآید. صادرات این محصول به کویت بیشتر به صورت فله ای است. بنابراین تجار ایرانی سالانه مقادیر قابل توجهی زعفران را به صورت فله در بسته های ۵۰۰ گرمی و ۱ کیلویی به این کشور صادر می کنند.
2. صادرات زعفران به ارمنستان
ارمنستان یکی دیگر از بزرگترین خریداران زعفران ایرانی است. ارسال زعفران به ارمنستان مانند سایر اقلام از سه طریق هوایی، زمینی و دریایی صورت می گیرد که هر یک از این روش ها شرایط، معایب و محاسنی دارند. تجار ایرانی برای تجارت به ارمنستان بیشتر از روش دریایی استفاده می کنند، زیرا کم هزینه است.
3. صادرات زعفران به آلمان
تمام افرادی که به دنبال صادرات با آلمان هستند باید همانند صادرات پسته به صورت کامل با نحوه صادرات زعفران به این کشور آشنا باشند تا بتوانند با درک صحیح از تعرفه گمرکی صادرات زعفران به آلمان، سود بیشتری به دست آورند.
4. صادرات زعفران به دبی
صادرات این محصول ایرانی به دبی بیشتر توسط شرکت صادرات زعفران انجام می گیرد. بدین ترتیب که در وهله اول کارشناسان این شرکت، بازارهای فروش زعفران در کویت را شناسایی می کنند. سپس مطابق با نیاز این بازار ها، انواع زعفران صادراتی را خریداری و صادر می کنند.
5. صادرات زعفران به عمان
عمان یکی از کشورهایی است که مردم آن علاقه زیادی به خرید زعفران ایرانی دارند. ارسال زعفران به عمان شرایط خاصی دارد، یکی از این شرایط مرغوب بودن زعفران صادراتی است. بدین ترتیب تجار ایرانی مرغوب ترین زعفران را برای صادرات به این کشور انتخاب می کنند.
6. صادرات زعفران به عراق
عراق یکی از کشورهایی است که اقتصاد و تجارت آن به خاطر جنگ ضعیف است. بنابراین اقلام مورد نیاز خود را از کشورهای دیگر تهیه می کند. بنابراین ایران که یکی از تولیدکنندگان برتر زعفران است، سالانه درصد قابل توجهی از زعفران تولیدی خود را به کشور عراق صادر می کند. صادرات به عراق بیشتر از طریق زمینی انجام می گیرد.
7. صادرات زعفران به ترکیه
صادرات به این کشور نیز توسط شرکت های معتبر که مجوز صادرات زعفران را دارند، انجام می گیرد. زیرا روند و اصول خاصی دارد که بیشتر بازرگانان تازهکار با اصول و قوانین صادرات زعفران آشنایی کاملی ندارند. به همین دلیل بهتر است صادرات کردن آن را به افراد متخصص بسپارند.
8. صادرات زعفران به کانادا
در کنار صادرات به کویت، ارمنستان، آلمان، دبی، عمان، عراق و ترکیه، صادرات و تجارت زعفران به کانادا نیز اهمیت ویژه ای دارد. زیرا کانادا یکی از بازارهای هدف پر سود است. به عبارت دیگر سود صادرات زعفران به کانادا خیلی زیاد است.
سخن پایانی
صادر کننده زعفران باید با شرایط و قوانین صادرات آن آشنایی کامل داشته باشد تا بتواند هر مرحله را به طور دقیق و با جزئیات کامل انجام دهد. موفقیت در صادرات انواع زعفران زمانی حاصل می شود که شما بازار هدف را به خوبی بشناسید و بهترین مشتری را پیدا کنید.
شرکت ترخیص کالا و بازرگانی صباغی زاده یکی از بهترین شرکت هایی است که مشاوران آن می توانند شما را در زمینه صادرات انواع زعفران راهنمایی کنند. مشاوران ما در این مجموعه استراتژی اصولی را برای صادرات این محصول ّدر نظر می گیرند و بهترین مشتریان را در بازارهای بین المللی برای شما پیدا می کنند.
علاوه بر این موارد اگر در رابطه با مالیات صادرات زعفران و حداقل سرمایه برای زعفران سوالی داشته باشید، می توانید از طریق شماره تماس های درج شده در پایین صفحه با مشاوران ما تماس بگیرید.
سوالات پر تکرار در رابطه با تجارت زعفران
مناسب ترین زمان برای صادرات بعد از برداشت محصول است.
به دلیل نوسانات موجود در بازار قابل تعیین نیست، به همین علت در رابطه با عوارض بهتر است با کارشناسان ما تماس بگیرید. زمان صادرات زعفران چه موقع است؟
عوارض صادرات زعفران چقدر است؟