از جمله کالاهایی که بیشترین آمار مربوط به واردات به ایران را دارد، ماشین آلات و تجهیزات خطوط تولید است. برای واردات و ترخیص خط تولید کارخانجات نیاز به مجوز های گوناگونی دارید، که اگر آن ها را دریافت نکنید ترخیص کالا از دبی و سایر گمرکات برایتان دشوار خواهد شد. بر اساس آمار به دست آمده از گمرک رسمی جمهوری اسلامی ایران، میزان واردات و ترخیص خطوط تولید کارخانجات از گمرک در سال 1395 از نظر وزنی بیش از 94 هزار تن بوده که از نظر دلاری 7 میلیارد و 599 هزار تن برآورد شده است. دلار است. این آمار به راحتی اهمیت و ضرورت واردات و ترخیص ماشین آلات خط تولید را نشان می دهد.
لازم به ذکر است در حال حاضر ماشین آلات مورد نیاز در خطوط تولید از بیش از 98 کشور مختلف دنیا به ایران وارد می شود اما در این میان بیشترین سهم متعلق به کشورهای ایتالیا، آلمان، چین، کره و ترکیه است.
مراحل و روش ترخیص خطوط تولید کارخانجات از گمرک
از آن جا که امروزه آمار بالایی از واردات و همچنین نیاز داخلی به انواع مختلف ماشین آلات و تجهیزات خط تولید وجود دارد قبل از هر چیز لازم است در این مسیر دانش و تجربه کافی داشته باشید و بدون شک یک تیم تخصصی آشنا به مقررات و قوانین و همچنین ترخیص می توانند یاری رسان شما در این مسیر باشند. شرکت بازرگانی صباعی زاده بهترین مشاور ترخیص خطوط تولید کارخانجات از گمرک می باشد.
در ادامه قصد داریم مراحل واردات و ترخیص خط تولید کارخانجات صنعتی را شرح دهیم؛
-
یافتن منابع
پیدا کردن منبعی مطمئن برای خريد ماشین آلات خط تولید کارخانجات از مهم ترین و اساسی ترین قدم ها می باشد. یک تامین کننده قابل اعتماد باید کالاهای با کیفیت را با قیمت مناسب به مصرف کننده تحویل دهد. یکی از ویژگی های گروه بازرگانی خبره کمک به واردکننده در این مرحله، برای شناسایی منبع مناسب است.
در این مرحله بررسی تاریخچه منبع و سازنده تجهیزات مورد نیاز خطوط تولید، بررسی عمر ماشین آلات تولید، ارائه خدمات پس از فروش توسط فروشنده، تایید اعتبار فروشنده برای اعتماد با کمک شرکت های بازرسی، بررسی قیمت ، نحوه دریافت پول، انتقال ارز و دارد بسیار مهم است.
-
پروفرما را دریافت کنید
پس از مذاکره خریدار و فروشنده، باید پروفرما طراحی و قرارداد نوشته شود.
-
سفارش
یکی از مراحل داخلی در زمینه واردات و ترخیص ماشین آلات خط تولید، ثبت سفارش می باشد. امروز واردکنندگان برای ثبت سفارش باید به سامانه جامع تجارت به نشانی www.ntsw.ir مراجعه کنند.
-
اخذ مجوز از سازمان صمت
برای واردات ، ترخیص کار خطوط تولید کارخانجات باید مجوزهای لازم از سازمان صنعت، معدن و تجارت تایید و اخذ کند. در این راستا واردکنندگان یا باید به قوانین و مقررات لازم تسلط کامل داشته باشند و یا از افراد آگاه در این زمینه کمک بگیرند.
-
تخصیص ارز و حواله
واردکنندگان باید در این مرحله نسبت به اخذ مجوز از بانک مرکزی و ترخیص ماشین آلات اقدام و حواله های لازم را انجام دهند. لازم به ذکر است که در حوزه حواله های نیمه، 35 درصد از ارزش پروفرما به عنوان وثیقه توسط بانک در نظر گرفته شده و پس از ترخیص آزاد می شود.
-
بیمه و بازرسی
مراحل بعدی واردات کالا، بیمه و بازرسی است که از موضوعات مهم در زمینه واردات و ترخیص ماشین آلات خط تولید می باشد. به طور معمول در این مرحله شرکت های بازرسی، قرار داد کار خود را تا پس از بازرسی دقیق و قبل از اینکه دستگاه ها به دست وارد کنندگان ایرانی رسد، حضوری مشکلات را برطرف کنند و مطمئن شوند دستگاه بدون هیچ مشکلی به دست گیرنده می رسد.
-
حمل و نقل
حمل و نقل کالاهای وارداتی به کشور از طریق هواپیما یا کشتی انجام می شود. با وجود مشکلات و تحریم هایی که وجود دارد، متأسفانه مشکلاتی نیز برای واردکنندگان در این زمینه وجود دارد.
-
ترخیص کالا از گمرک
پس از ورود محموله خریداری شده به گمرک ایران، مراحل ترخیص باید طی شود. این مرحله نیاز به گذراندن مراحل مختلف اداری دارد. برای هزینه کمتر در این مرحله باید اطلاعات کافی از مراحل داشته باشید تا بتوانید در کمترین زمان آنها را پشت سر بگذارید.
ترخیص خطوط تولید کارخانجات از گمرک بندرعباس
همانطور که میدانید گمرک شهید رجایی بزرگترین گمرک کشور است که سالانه میلیاردها دلار کالا از طریق این گمرک وارد کشور می شود. بازرگانی صباعی زاده در ترخیص کالا در بندرعباس یکی از فعال ترین شرکت های ترخیص خطوط تولید و ماشین آلات صنعتی در کشور می باشد.
واردات و ترخیص ماشین آلات خط تولید نو یا دست دوم؟
معمولا واردات ماشین آلات خط تولید به ایران به دو صورت نو و کارکرده انجام می شود. ماشین آلات نو و دست دوم از چین و آلمان و از برندهای مختلف وارد می شود و همچنین ماشین آلات استوک از ترکیه، چین، آلمان، مجارستان و… وارد می شود.
برخی از ماشین آلات و تجهیزات مورد نیاز در خطوط تولید کارخانجات مختلف گران هستند و به همین دلیل واردات ماشین آلات استوک، کارکرده یا دست دوم مقرون به صرفه است. نا گفته نماند که هیچ محدودیتی برای وارد کردن ماشین آلات و تجهیزات وجود ندارد اما لازم است محصول از دو شرط اصلی مهم برخوردار باشد.
اولاً ماشین آلات مورد نظر نباید در ایران تولید شوند و دوم اینکه کالاهای وارداتی از نظر قدرت و کیفیت نمی توانند در ایران تولید شوند. در حال حاضر ترکیه و آلمان در زمینه واردات ماشین آلات صنعتی و ماشین آلات مورد نیاز خطوط تولید فعال هستند.
کد تعرفه گمرکی واردات و ترخیص ماشین آلات خط تولید
کد تعرفه کالاهای مورد نظر به مقصد یکی از موضوعات مهم برای وارد کنندگان در زمینه واردات و ترخیص ماشین آلات و مواد اولیه خط تولید می باشد و باید به آن توجه بسیاری داشته باشند.
وارد کنندگانی قصد واردات به ایران را دارند از این موضوع باید آگاهی داشته باشند تا بتوانند کالاهای خریداری شده از فروشندگان خارجی را تحت عنوان این کد وارد بازار ایران کنند تا در زمان ترخیص کالا از گمرکات سراسر کشور با مشکل مواجه نشود.
شناسایی کد تعرفه گمرکی کار ساده ای نیست و امری تخصصی است. در نظر داشته باشید کد تعرفه گمرکی هزینه هاي واردات و ترخیص هزینه های گمرکی، تعرفه های ترجیحی و سایر هزینه ها را تعیین می کند و هر گونه اشتباه در تعیین این کد هزینه های اضافی را متوجه واردکننده می کند و ممکن است خسارات جبران ناپذیری به وی وارد کند.
هزینه ترخیص خطوط تولید کارخانجات از گمرک
قیمت ترخیص خطوط تولید کارخانجات از گمرک با عوامل مختلفی تعیین می شود که در زیر به برخی از آنها اشاره می شود:
- هزینه خرید تجهیزات یا ماشین آلات مورد نظر و انتقال آن به فروشنده
- پرداخت هزینه های مربوط به ثبت سفارش کالا و دریافت مجوزهای مربوط
- هزینه حمل کالای خریداری شده به گمرک جمهوری اسلامی ایران
- پرداخت حقوق ورودی بر اساس تعرفه گمرکی مندرج در کتاب قانون مقررات صادرات و واردات.
- 9 درصد ارزش افزوده
- ۴ درصد مالیات علی الحساب
- هزینه ترخیص
- افتضاح
- هزینه های انبار داری
- پرداخت هزینه ترخیص
- کارمزد کارت ویزیت
- و…
لازم به ذکر است شما عزیزان می توانید با کمک کارشناسان گروه بازرگانی صباعی زاده هزینه های واردات و ترخیص ماشین آلات خط تولید را برآورد نمایید. کارشناسان مجرب این مجموعه می توانند میزان هزینه مورد نیاز برای واردات و ترخیص کالای مورد نظر شما را در کمترین زمان برآورد کنند.
شرایط معافیت از پرداخت حقوق ورودی ماشین آلات خط تولید
بر اساس ماده 119 قانون گمرک، در صورتی که واردکنندگان دارای شرایط خاصی باشند و همچنین با تایید وزارت صنعت، معدن و تجارت، واردات برخی از ماشین آلات خط تولید بدون پرداخت حقوق ورودی انجام می شود.
سؤال متداول در مورد ترخیص خط تولید کارخانجات
بله ، هر کدام از این دستگاه ها کد تعرفه خود را دارند.
علاوه بر خسارات مالی، کالای شما توسط گمرکات قاچاق شناسایی می شود. آیا تعرفه گمرکی واردات ماشین آلات صنعتی تفاوت دارند؟
اشتباه در تعرفه گمرکی چه عواقبی دارد؟