پته گمرکی مجوزی برای تمامی کالاهای وارداتی به کشور است که البته  این کالا ها باید قابل ارزش گذاری و یا تجاری نباشند و صرفا برای یکسری شرکت ها و سازمان های به‌خصوص وارد کشور شوند. پته گمرک از نظر مالیاتی برای واردکنندگان بسیار به صرف است.

این مجوز راهی آسان برای واردکردن کالاهای همراه مسافران به کشور است. اگر از فعالان تجاری در زمینه واردات و صادرات کالا هستید و یا از افرادی بوده اید که قصد ورود یا خروج کالایی خاص از جمله گوشی با خود بوده اید قطعا لزوم استفاده  از پروانه یا مجوز های گمرکی را می‌دانید.

ما در این مطلب قصد داریم  برای کسانی که به تازگی وارد این عرصه شده اند و در پی منابع اطلاعاتی موثقی هستند تا بتوانند کالای خود را بدون دغدغه و مشکل وارد کشور کنند سامانه پته گمرکی را پیشنهاد دهیم.

 

آیا می‌دانید پته گمرکی چیست ؟

 

پته در گمرک چیست؟ گمرک برای تعداد مشخصی از کالاهای غیر تجاری بارنامه خروج از گمرک صادر می کند که به آن پته گمرکی می گویند. اگر به موقع تمام کارهای مربوط به ترخیص کالا از گمرک را انجام داده باشید، به محض دریافت قبض انبار می‌ توانید در طی چند ساعت کالاهای خود را از گمرک خارج کرده و به محل کار یا شرکت خود منتقل کنید.

البته لازم است بدانید که ارزش این کالا  تا 1000 دلار می تواند باشد. شرایط استفاده از پته گمرک  برای افراد معمولی (حقیقی) و شرکت ها به این صورت است که برای کالا هایی که ارزش آن ها کمتر از 1000 دلار است برای اشخاص عادی و تا 2.000 دلار برای شرکت های تولیدی مجوز پته گمرکی داد می شود.

 

شماره تماس بازرگانی صباغی زاده: 02188172427

 

 

پته گمرکی چه کاربردهایی دارد؟

ثبت پته گمرکی

همانطور که در بالا به این موضوع اشاره کردیم پته برای کالاهای غیر تجاری که مناسب کارخانه های تولیدی یا موسسات تحقیقی باشد کاربرد دارد. در پته های گمرکی نیازی به ثبت سفارش کالا نیست و ترخیص پته از لحاظ زمانی و سرعت انجام روند کارها بسیار به نفع فرد ترخیص کننده است.

ترخیص با پته چیست؟ زمانی که گمرک بعد از بررسی های لازم تشخیص بدهد که کالاهای وارداتی تجاری نیستند، پته غیرتجاری را صادر می کند و هر زمان شما مجوز های لازم برای ترخیص با پته را به مسئول گمرک ارائه بدهید مجوز ترخیص صادر می شود.

 

شرایط استفاده از پته گمرکی چیست؟

از جمله شرایط استفاده از پته گمرکی می توان به غیرتجاری بودن کالاهای وارداتی اشاره کرد. در واقع برای ترخیص این کالاها به صورت موقت یا دائم از گمرک نیاز به پته گمرکی است. برای ترخیص کالاهای غیر تجاری نیازی به کارت بازرگانی نیست و فرد می تواند به راحتی با دریافت چند مجوز برای ترخیص کالاهای خود اقدام کند.

تا چند سال اخیر ترخیص کالا با پته گمرکی به صورت دستی انجام می گرفت اما طی بخشنامه جدیدی که ابلاغ شده است مراحل مربوط به اظهار کالا در گمرک از طریق سامانه پته گمرکی انجام می شود. طبق این بخشنامه ترخیص کار باید جهت اظهار و استعلام کالا به سامانه گمرکی مراجعه کرده و تمام مراحل مربوط به پته در گمرک را انجام دهد.

فرد باید جهت استعلام پته در گمرک، رمز پروانه داشته باشد و کارهای اظهارنامه را تا مرحله ثبت صدور به صورت آنلاین و الکترونیکی انجام داده باشد، سپس فرد با مراجعه به سامانه می تواند نسبت به استعلام کالاها اقدام کند.

هر فردی برای ترخیص کالاهای خود به روش پته ای باید سند و شماره ای در دست داشته باشد تا از طریق آن بتواند کالاهای خود را ترخیص کند؛ بنابراین فرد ترخیص کننده باید جهت دریافت شماره پته گمرکی کالاهای خود را در گمرک ثبت کند.

 

انواع سندهای ترخیص کالا و تفاوت بین آنها

شرایط-استفاده-از-پته-گمرکی

در گمرک دو نوع سند ترخیص کالا  وجود دارد که عبارتند از :

الف )برگ سبز یا همان مجوز ترخیص کالاهای تجاری

ب )  ثبت پته گمرکی  که برای کالاهای غیر تجاری صادر می کنند و باید در وب سایت گمرک الزامی است.

 

ترخیص کالا به صورت پته

ترخیص کالاهای تجاری از گمرک مستلزم اخذ مجوز ثبت سفارش از سازمان صنعت معدن و تجارت میباشد اما مطابق بند 1 ماده 38 مقررات صادرات و واردات :

ترخیص لوازم یدکی حودرو از گمرک، ابزار برشی، قالب نو یا مستعمل و نمونه کالا (برای تحقیق وکپی برداری) برای واحدهای تولیدی، آموزشی یا تحقیقاتی همچنین نمونه دارو (فراورده های دارویی، مواد اولیه ومواد جانبی) ومواد مورد نیاز برای بسته بندی آن تجهیزات و ملزومات پزشکی، آزمایشگاهی و بهداشتی، شیر و غذای کودک،کتب و نشریات و تجهیزات آزمایشگاهی و ملزومات تحقیقات علمی برای دانشگاه های علوم پزشکی در صورتی که جنبه تجاری نداشته باشد، رأساً به نام واحد تولیدی یا مؤسسه آموزشی یا تحقیقاتی یا درمانی مربوط قابل ورود و ترخیص است.

در واقع کالاهایی که به تشخیص گمرک جنبه تجاری نداشته باشند بدون نیاز به اخذ مجوز ثبت سفارش و پس از پرداخت حقوق و عوارض گمرکی قابل ترخیص میباشند.

بازرگانی صباغی زاده اماده همکاری با شرکت های تولیدی و بازرگانی جهت ترخیص کالاها به صورت پته از گمرکات کشور میباشد .

 

 

 پته سبز گمرکی چیست؟

برگه سبز در حقیقت مجوزی است که گمرک برای ورود کالای تجاری به داخل کشور به تجارمی‌دهد. اما برای تعریف این مجوز باید گفت درحقیقت نمونه پته گمرک مجوزی است که برای  ورود کالاهای غیرتجاری به داخل کشور داده می شود. تفاوت اصلی میان  برگه سبز و پته گمرک در این است که پته گمرکی نیازی به تنظیم اظهارنامه و ثبت سفارش کالا ندارد. در روند استفاده از برگه سبز برای ترخیص کالا نیاز به ارائه  بارنامه، فاکتور و اظهارنامه گمرکی است.

همچنین برای بارگیری کالا باید کارشناسان گمرک  برگ سبز کالا را امضا کنند تا محموله  برای ترخیص به تاجران تحویل  داده شود.اما پیگیری این مجوز برای ترخیص کالا(بیشتر کالاهایی که جنبه نمونه و sample دارند) به دلیل قوانین  این مجوز  به مراتب آسان تر است.  این مجوز در حقیقت بارنامه ای  برای خروج  کالا از گمرک است که فقط با یک قبض انبار و انجام یک روال اداری قابل صدور است.

 

کالا های غیرتجاری شامل چه مواردی هستند؟

كالایی كه از لحاظ  اقتصادی قیمت ناچیزی دارند و تعداد آنها نیز محدود است و صرفا جنبه تجاری ندارند نیاز به  دریافت مجوزگمرکی دارند. این کالاها معمولاوسایلی هستند که جهت واحد های تولیدی وارد کشور می شوند و یا وسایل شخصی افراد هستند که قصد وارد کردن آن ها را به کشور دارند. برای این کالاها بنابه تشخیص سازمان  گمرک کشور، با کمترین تعداد مجوز و ثبت پته های گمرکی ، جواز ترخیص کالا از دبی و یا سایر گمرکات صادر می شود. اما  باید برای ورود آن ها هزینه ای به  گمرک کشور پرداخت شود.

برای ورود آن ها  اظهارنامه و کارت بازرگانی  به هیچ وجه لازم نیست. تنها لازم است از پته گمرک برای ترخیص استفاده شود که بسیار آسان و بی درد سر است. لازم است که کالای وارد شده جزء کالاهای ممنوعه نباشد.

 

هزینه پته گمرکی توسط گمرک تعیین می شود؟

استعلام پته گمرکی

با معرفی این مجوز این سؤال ممکن است برای شما پیش بیاید که آبا این مجوز ترخیص گوشی موبایل از گمرک شامل هزینه هم می شود. به مبالغی که مسافران و تجار برای  خدمات گمرکی به سازمان گمرک پرداخت می شود هزینه های گمرکی می گویند. خدماتی از قبیل  بارگیری و باربری، بارچینی، کارشناسی کالا، تخلیه و…

که  شامل هزینه های گمرکی می شوند. که البته این خدمات توسط خود گمرک قیمت گذاری می شوند. در فرآیند ترخیص کالا های مختلف وارداتی ، پته گمرک یکی از سریع ترین روش های ترخیص کالا از گمرک است. شما می توانید از طریق سایت پته گمرک، کلیه شرایط این مجوز گمرکی و حتی نمونه تصویر پته گمرک را مشاهده بفرمایید.و از همین طریق برای استعلام این مجوز اقدام کنید.

 

شماره تماس بازرگانی صباغی زاده: 02188172427

 

 

اخیرا چه تغییراتی در سیستم گمرک کشور نسبت به پته گمرک رخ داده است

 پیش از این در کشور ثبت مجوز گمرکی برای  ترخیص کالا به صورت  دستی صورت می گرفت اخیرا برای این مهم به اظهار نامه کالا نیز نیاز است و کارشناسان  گمرک وظیفه دارند  درصورت قبول پته غیرتجاری یا مسافری آن را به صورت الکترونیکی نیز اظهار کنند.

شرکت ترخیص کار بازرگانی صباغی زاده، به عنوان یکی از شرکت های ارائه دهنده خدمات جامع بازرگانی در کشور شناخته می شود که در کلیه مراحل ترخیص کالا در حال اراعه خدمت است. با استفاده از تجربیات ترخیص کاران و کارشناسان مجرب  این شرکت در کمترین زمان ممکن کالای موردنظرتان به دستتان می رسد.

4.5/5 - (4 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

.