استریپ و استافینگ در گمرک

استریپ و استافینگ در گمرک به چه معناست؟

فهرست محتوا

استریپ به معنای عملیات تفکیک و تخلیه کالاهای مختلف و استافینگ به معنای بارگیری مجدد کالاها یا ترتیب‌ دهی و ترتیب‌ بندی کالاها در گمرک است. استریپ و استافینگ در گمرک نقش مهمی در ترخیص کالا دارند، بنابراین باید با دقت بالا و توسط افراد متخصص انجام شوند. به منظور اهمیت آن در ادامه به بررسی بیشتر این موضوع می پردازیم.

استریپ در گمرک چیست؟

در معنای گمرکی، استریپ به فرآیند تخلیه و ترخیص محموله وارداتی از کانتینر یا عملیات تفکیک بار گفته می شود. این کار جهت افزایش دقت و شناسایی بهتر بار انجام می گیرد. طی چنین عملیاتی، کالاها بر حسب نوع، مشخصات و مقدار، دسته بندی می شوند. نتیجه مهم انجام عملیات استریپ در گمرک، امکان تعیین آسان تر ترتیبات مالیاتی، معافیت‌ها و محدودیت‌های مربوط به هر گروه از کالاهاست.

مراحل انجام استریپ در گمرک

استریپ، یکی از مسائل مهم مربوط به واردات کالاست، به اعمال صحیح قوانین گمرکی، کمک نموده، به خصوص پیشگیری از ورود کالای قاچاق جلوگیری می کند.

برای انجام عملیات استریپ، ارائه لیست جا به جایی و مراجعه صاحب کالا یا نماینده وی نیاز است. این عملیات عموماً در پایانه های کانتینری و طی مراحل زیر انجام می شود:

فک پلمپ کانتینر

پلمپ کانتینر در زمان بارگیری کالا در مبدأ، از سوی صاحب کالا یا نماینده رسمی او صورت می گیرد، تا کالاها از دستکاری در امان بمانند. فک پلمپ نیز باید در حضور صاحب کالا یا نماینده وی صورت گیرد.

تخلیه کالاها

در این مرحله کالاها با استفاده از لیفتراک یا جرثقیل از کانتینر تخلیه می شوند.

دسته بندی کالاها

کالاها بر اساس نوع، ویژگی‌ها و مقدار، گروه بندی می شوند. کانتینر خالی به دپو کشتیرانی، منتقل شده و می‌توان رسید آن را تحویل گرفت.

عرضه کالاها به گمرک

کالاها به گمرک ارائه شده و فرآیند ترخیص آغاز می گردد. بررسی کمی و کیفی، همچنین تعیین حقوق و عوارض گمرکی نیز در این مرحله صورت می گیرد.

استافینگ در گمرک چیست؟

مراحل انجام استافینگ در گمرک

یکی از اصطلاحات گمرکی، استافینگ است که می توان آن را بارگیری مجدد کالاها در کانتینر دانست. برای انجام این کار از دستگاه های مجهز و نیروهای متخصص کمک می گیرند.

لازم به ذکر است که بارگیری ایمن کالاها بسیار مهم است؛ همچنین باید از فضای کانتینر به نحو مفید استفاده شود.

استافینگ را می توان ترتیب دهی بار در محل گمرک نیز معنا کرد؛ زیرا در این عملیات، کالاها به ترتیبی خاص قرار گرفته، برای بررسی و تعیین عوارض گمرکی آماده می شوند. استافینگ، علاوه بر افزایش دقت تشریفات گمرکی بر سرعت کار نیز می افزاید.

مراحل انجام استافینگ در گمرک

در استافینگ گمرکی باید فاکتورهایی مانند نوع کالا و حساسیت آن، همچنین وزن، محدودیت‌ های حمل و نقل و مقررات گمرکی را در نظر گرفت.

مراحل اصلی استافینگ عبارتند از:

  • ارائه نامه کشتیرانی به محوطه نگهداری کانتینر توسط صاحب محموله
  • تحویل لیست رسوب کانتینر به واحد عملیات
  • مراجعه بارشمار و کشنده به ترمینال برای انتقال کانتینر
  • ثبت کانتینرهای ورودی در سیستم هند هلد
  • چیده شدن بار درون کانتینر (معمولاً به وسیله لیفتراکی و گاهی کارگران انجام می شود)
  • بررسی محموله بعد از تایید صاحب کالا
  • پلمپ محوطه کشتیرانی
  • مراجعه به پورت اپراتور و قرار گرفتن کانتینرها در لیست کشتی
  • اخذ رسید با مهر، بعد از هماهنگی و تحویل کانتینر به پورت اپراتور

در صورت داشتن هرگونه سوال در ارتباط با ترخیص کالا از گمرک فرودگاه امام خمینی می توانید با کارشناسان مجرب بازرگانی صباغی زاده در ارتباط باشید.

شماره تماس بازرگانی صباغی زاده: 02188172427

انواع استافینگ

نوع استافینگ از لحاظ محل بارگیری وجود دارد که در زیر به آن ها اشاره کردیم:

1. استافینگ در محوطه گمرک

زمانی که تخلیه بار مورد نظر برای بررسی توسط مامورین گمرک در محوطه بارگیری انجام شد و با مجوزهای لازم دریافت شد ، باید برای انتقال بار به داخل کانتینر اقدام می‌کنند.

2. استافینگ به صورت مستقیم

محموله‌ها بعد از اینکه به محوطه بارگیری رسیدند، بارگیری در کانتینرها انجام می شود.

3. استافینگ کارخانه

پس از دریافت مجوزهای لازم توسط صاحب کالا، امکان بارگیری را از کارخانه فراهم می شود. بنابراین باید کانتینرهای خالی را به کارخانه انتقال داده و پس از انجام فرایند بارگیری، آن ها را به ایستگاه باربری برگرداند.

مزایای استریپ و استافینگ در گمرک

با استفاده از توضیحات ارائه شده در بخش های قبل، مهم ترین مزایای استریپ و استافینگ عبارتند از:

  • پیشگیری از واردات کالاهای ممنوعه یا قاچاق
  • راحت تر شدن کار تخصیص مالیات، معافیت‌ها، همچنین حقوق گمرکی به کالاهای وارداتی یا صادراتی
  • امکان اعمال آسان محدودیت های مربوط به کالاهای مختلف
  • افزایش سرعت قابل توجه عملیات گمرکی و ترخیص کالا
  • افزایش دقت و صحت کار و کاهش اشتباهات مربوط به کالاها در عملیات گمرکی

مقایسه استریپ و استافینگ

مراحل انجام استریپ در گمرک

از مقایسه استریپ با استافینگ، نتایج زیر به دست می آیند:

  • هر دو عملیات مورد بحث، توسط شرکت های حمل و نقل یا شرکت‌های خدمات استریپ و استافینگ انجام می گیرند.
  • استریپ، پروسه تخلیه کالاهای وارداتی یا صادراتی از کانتینرهای بار کشتی هاست؛ در حالی که منظور از استافینگ، بارگیری کالاها در کانتینر است.
  • هدف اصلی استریپ، ایمنی و امنیت کالاست؛ اما عملیات استافینگ، علاوه بر اطمینان از ایمنی بار با هدف استفاده موثر از ظرفیت کانتینر و رعایت قوانین گمرکی صورت می گیرد.
  • عملیات استریپ بر حسب، نوع کالا، وزن، محدودیت حمل و نقل، همچنین حساسیت کالاها انجام می شود؛ در مورد استافینگ، قوانین و مقررات گمرکی نیز مؤثر هستند.
  • مراحل اصلی فرآیند استریپ را می توان باز کردن کانتینر، تخلیه و جمع آوری کالاها دانست؛ در مقابل، بارگیری، محکم کردن بار و بستن کانتینر، مراحل اصلی استافینگ به شمار می روند.
  • لیفتراک و ابزارهای دستی، تجهیزات اصلی مورد نیاز استریپ هستند؛ برای انجام عملیات استافینگ نیز از لیفتراک، به علاوه یک سری تجهیزات مخصوص بارگیری و محکم کردن بار استفاده می کنند.

هزینه استریپ و استافینگ در گمرک

هزینه استریپ و استافینگ به فاکتورهای مختلفی از جمله نوع کالا، ابعاد کانتینر و محل انجام عملیات بستگی دارد. در حالت کلی این هزینه، حدود 5 تا 10 درصد هزینه حمل و نقل کانتینری است.

شماره تماس بازرگانی صباغی زاده: 02188172427

استریپ و استافینگ در بازرگانی صباغی زاده

شرکت ترخیص کالا از گمرک صباغی زاده، یکی از شرکت های معتبر، تخصصی و خوش سابقه حوزه واردات، صادرات، ترخیص کالا و انجام خدمات استریپ و استافینگ است. با همراهی کارشناسان مجرب این مجموعه خواهید توانست، کالاهای خود را با ایمنی کامل، با کمترین ریسک، پایین ترین هزینه و در سریع ترین زمان ممکن از گمرک ترخیص کنید.

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سایر مقالات
.