یکی از مجوزهایی که برای ورود کالا به کشور به آن نیاز داریم، مجوز تخصیص ارز توسط بانک مرکزی است. این مجوز برای حذف رانت و کمک به اقتصاد کشور ایجاد شده است. حال سؤال پیش می آید که مدت زمان انتظار برای دریافت تخصیص ارز چقدر است؟

در این مقاله از شرکت ترخیص کالا از گمرک صباغی زاده، پس از بیان معنی و مفهوم تخصیص ارز به این سؤال و دغدغه های مشابه پاسخ خواهیم داد.

 

مدت زمان تخصیص ارز در صف

بر اساس تصمیمات اتخاذ شده، زمان انتظار برای تخصیص ارز با توجه به شرایط مختلف، متفاوت بوده و به شرح زیر است:

شماره تماس بازرگانی صباغی زاده: 02188172427

 

مراحل تخصیص ارز

  1. گرفتن تاییدیه از سازمان صنعت، معدن و تجارت و سایر سازمان های مربوطه
  2. انتخاب بانک عامل توسط واردکننده (بانک واسط بین واردکننده و بانک مرکزی)
  3. اخذ مجوز ورود کالا از سازمان صنعت، معدن و تجارت
  4. ارائه شماره ثبت سفارش یا همان مجوز ورود کالا به بانک عامل
  5. بانک عامل، شماره ثبت سفارش را برای بانک مرکزی ارسال و واردکننده کالا توسط بانک مرکزی در نوبت تخصیص ارز قرار می گیرد.

به این ترتیب بانک مرکزی، با تخصیص ارز وارداتی، میزان ارز خروجی از کشور برای واردات کالا را تعیین می‌کند. بیان این نکته نیز لازم است که تخصیص ارز توسط بانک مرکزی بر حسب اولویت بندی صورت گرفته برای کالاها صورت می گیرد. یعنی مدت زمان انتظار برای تخصیص ارز تا حدودی به نوع کالا بستگی دارد.

در حال حاضر، اولویت با کالاهای گروه یک و کالاهای ضروری است. در ضمن تخصیص ارز برای کالاهای اساسی با در نظر گرفتن شرایط خاص، صرفاً توسط بانک ها و صرافی هایی صورت می گیرد که بانک مرکزی آنها را تایید کرده است.

 

اطلاعات کامل درباره تخصیص ارز وارداتی

مدت زمان انتظار برای تخصیص ارزهر واردکننده برای خرید کالا به ارز بین المللی که مورد تأیید فروشنده باشد، نیاز دارد. به منظور تسهیل فرآیند واردات، دولت به تاجران بین المللی، ارزش وارداتی اختصاص می دهد.

لازم به توضیح است که نوسانات بازار ارز، موجب بالا رفتن قیمت کالاها می گردد؛ بنابراین واردات کالا نیاز به سرمایه زیادی خواهد داشت. در این شرایط طبیعی است که شاهد کاهش رونق تجارت در سطح بین المللی باشیم؛ اما تخصیص ارز وارداتی به تاجران کمک می کند، تا با دغدغه کمتری وارد معامله شده و بتوانند، با هزینه پایین تری نسبت به واردات کالا اقدام کنند.

 

پیشینه تخصیص ارز توسط بانک مرکزی

تا پیش از سال 1397 تهیه ارز برای واردات کالا بر عهده واردکنندگان بود و تخصیص ارز صرفاً به معاملاتی تعلق می گرفت که به واسطه بانک مرکزی انجام می شد. پس از خرید کالا نیز ارسال حواله های ارزی از طریق صرافی ها به حساب فروشنده واریز می شد. یعنی فروشنده و خریدار به صورت مستقیم با هم ارتباط می گرفتند و خریدار با مراجعه به صرافی و ارائه پروفرما کار انتقال ارز به کشور مبدأ (به حساب فروشنده) را انجام می داد. به این صورت بانک مرکزی هیچ نوع نظارتی بر ورود و خروج ارز انجام نمی داد.

از سوی دیگر با تحریم هایی مواجه بودیم که باعث ایجاد محدودیت هایی برای ورود و خروج ارز گردید و بانک مرکزی تغییراتی در سیاست های خود اعمال نمود. به نحوی که به منظور کنترل واردات و صادرات، همچنین حمایت از تولیدکنندگان داخلی، مقرر شد که کلیه انتقالات ارزی، تحت نظارت بانک مرکزی صورت گیرد.

به این ترتیب پس از سال 1397 بانک مرکزی شرایطی را برای تاجران بین المللی و واردکنندگان کالا فراهم کرد که با گرفتن مجوز از سازمان صنعت، معدن و تجارت، بتوانند، ارز دولتی بگیرند. یعنی واردکننده به میزان ارز تخصیص یافته، مجاز به خرید کالا از خارج کشور است.

 

خدمات گمرکی با بازرگانی صباغی زاده

وضعیت تخصیص ارز، مدت زمان انتظار برای تخصیص ارز، قوانین و بایدها و نبایدهای انجام این کار تنها بخشی از چالش هایی هستند که تجار بین المللی و واردکنندگان کالا با آن رو به رو هستند. به همین دلیل توصیه می شود که در راستای انجام بهتر و سریع تر تجارت خارجی از یک مجموعه معتبر در زمینه انجام خدمات ترخیص کالا و امور گمرکی کمک بگیرید.

ما بازرگانی صباغی زاده را پیشنهاد می کنیم؛ زیرا از کارشناسان متخصص و مجرب بهره می برد و سال هاست که در حوزه صادرات، واردات و تشریفات گمرکی خدمات موفق ارائه می دهد. مشاوران صباغی زاده در کلیه مراحل تجارت خارجی (از اخذ مجوزها و تخصیص ارز گرفته تا ترخیص کالا از گمرک، حمل و نقل و …) شما را راهنمایی خواهند کرد.

اگر به کمک ترخیص کالا از گمرک فرودگاه امام خمینی نیاز دارید می توانید با مشاوران بازرگانی صباغی زاده در ارتباط باشید.

5/5 - (1 امتیاز)

2 پاسخ

  1. با سلام یک دستگاه کشنده وارد کردیم. . نماینده ترخیص کار میگه منتظر ارز از سوی دولت هستیم. الان ۳ ماه طول کشیده. مگه دولت هر چند وقت یک بار ارز میده؟؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

.