ترخیص موز از گمرک با توجه به این که موز در رتبه دوازهم کالاهای وارداتی قرار گرفته از مسائل مهم برای بازرگانان و واردکنندگان این محصول است. بازرگانان اکثرا موز را از کشورهایی از قبیل مکزیک، کلمبیا، کاستاریکا، اکوادور، شهر مرسین ترکیه و فیلیپین وارد ایران می کنند. گروه بازرگانی صباغی زاده به امور وارداتی و ترخیص انواع مختلف موز از جمله ترخیص موز کال می پردازد. در این مجموعه می توانید با بهترین ترخیص کار موز از گمرک که با انواع شیوه ترخیص موز از گمرک آشنا هستند مسیر واردات موز را به آسانی پشت سر بگذارید.
واردات و ترخیص موز از گمرک
موز از جمله کالاهای وارداتی به کشور است که به دلیل شرایط اقلیمی کشور میزان تولید آن بسیار کم و برای رفع نیاز کشور مجبور به واردات این میوه هستند. در گذشته استان سیستان و بلوچستان توانایی کاشت این میوه را به صورت گسترده دارا بود که البته در سال های اخیر به دلیل کاهش بارندگی و بالا رفتن دما این امر میسر نیست و واردات این محصول با توجه میزان بالای تقاضای ان در بازارهای داخلی اهمیت زیادی پیدا کرده است.
در میان انواع موز وارداتی، مرغوب ترین موز از کشور اکوادور است همچنین هزینه واردات موز از اکوادور به ایران نیز نسبت به دیگر کشورهای صادر کننده کمتر است. ایران یکی از بزرگترین بازارهای صادراتی برای موز اکوادور است.
قیمت این موزها در بازارهای داخلی بسیار مناسب است و همین امر در کنار کیفیت بالای ان ها موجب فروش بالای ان ها در این کشور شده. پس از صادرات موز از اکوادور، موزهای صادراتی از هندوستان نیز بازار خوبی در ایران دارند. موز هندوستان به دلیل کیفیت و طعم ویژه خود در دنیا شهرت زیادی دارد. خرید و فروش و صادرات موز از کشورهای گرمسیری در دنیا روند رو به رشدی دارد.
ترخیص موز در گمرک کشور به چه صورت است؟
برای ترخص این محصول از گمرک لازم است دانش و مهارت کافی در زمینه ترخیص و تعرفه های مختلف گمرکی داشته باشید با توجه به امور پیچیده این مقوله بهتر است برای سهولت در امور تجاری خود از یک مجموعه بازرگانی در زمینه ترخیص کالا از گمرک همکاری کنید.
بازرگانی صباغی زاده کادری از کارشناسان و ترخیصکاران محصولات مختلف از جمله ترخیص نارگیل از گمرک و دیگر کالا ها را گرد هم آورده است. ترخیص کار موز از گمرک با استفاده از بهترین روش ترخیص موز از گمرک و در دست داشتن مدارک مربوط به کالا و بار در اسرع وقت پیش از پایان مهلت مقرر برای وجود کالا در گمرک بار شما را ترخیص می کند.
این افراد به دلیل متخصص بودن در این زمینه با تمامی مصوبه ها و تعرفه های مربوط به کالاهای مختلف مخصوصا موز و هزینه ترخیص موز از گمرک آشنایی دارند. تعرفه گمرکی مربوط به ترخیص موز08031000 است که 26 درصد حقوق ورودی را ذکر می کند.
البته در سال های اخیر برای تبادل در کالا های ورودی و خروبی در صورتی که واردکننده تنها موز را وارد کشور کند وظیفه دارد 26 درصد ارزش حقوق ورودی بار خود را پرداخت کند اما این شرایط را می توان تغییر داد به این صورت که تاجر مورد نظر در صورت واردات موز، سیب درختی نیز صادر کند و در نهایت با ارائه پروانه این صادرات به گمرک به ازای میزان مشخص سیب برای هر کیلو موز حقوق ورودی را کاهش دهد.
این مصوبه هم موجب افزایش سود واردکنندگان و هم موجب تعادل در واردات و صادرات مرکبات در کشور می شود. تعرفه واردات موز مانند دیگر محصولات وارداتی، در هر سال به صورت ثابت به پایانه های گمرکی و مجموعه های بازرگانی ابلاغ می شود. تعرفه واردات میوه های مختلف بر اساس موارد متفاوتی از قبیل نوع میوه دارای میزان متفاوتی است. برخی از میوه های وارداتی، تعرفه های بیشتر و برخی از آنها تعرفه های وارداتی کمتری دارند.
نکات مهم در خصوص صادرات و واردات موز
تجار باید توجه کنند که صادرات و واردات موز، مستلزم رعایت برخی نکات ضروری است. میوه موز به دلیل بافت نرمی که دارد دارای حساسیت زیادی در حمل است همچنین احتمال دارد به سرعت فاسد شود. متأسفانه فاسد شدن یک موز باعث از بین رفتن کل محموله موز می شود. یکی از مهم ترین نکات برای صادرات موز حفظ شرایط دمایی در انبارها یا کانتینرهای مخصوص حمل و نقل صادراتی است.
دمای کانتینرها نباید از ۳۰ درجه سانتیگراد بیشتر شود زیرا باعث یخ زدن موز می شود که در این صورت موجب اسیب به بافت موز می شود. در حقیقت می توان گفت محدوده دمای استاندارد برای نگهداری موز، توسط کارشناسان حدود ۱۳ تا ۱۵درجه سانتیگراد محاسبه شده است.
اگر به طور حتم قصد صادرات و واردات موز دارید حتماً به سالم بودن میوه ها از نظر شکل ظاهری توجه ویژه داشته باشید. وجود لکه های قهوه ای تیره بر روی موز می تواند نشان دهنده فساد محتویات داخی موز باشد.
توجه کنید که شاخه اصلی که میوه موز از آن چیده می شود تمام میوه های موز را پوشش دهد. بسته بندی استاندارد نیز اهمیت بالایی در صادرات و واردات موز دارد. بسته های مناسب برای صادرات موز باید کارتن هایی متشکل از سه یا چهار لایه مقاوم باشند.
موزها را به صورت دسته ای در داخل جعبه کارتنی می چینند. وزن این جعبه های کارتنی از 7 تا ۲۰ کیلوگرم متغیر با کمی تلرانس می باشد. شرکت های وارد کننده موز به داخل کشور، تمامی استانداردهای لازم جهت واردات موز را ارزیابی می کنند. در پایانه های گمرکی کشور موزهای وارداتی از نظر بهداشتی و موارد سلامت بررسی می شوند. ابعاد موز ها تعیین کننده تعداد آن ها در هر بسته است.
قیمت ترخیص موز از گمرک
شرایط بارگیری برای واردات موز باید به خوبی رعایت شود. نحوه واردات موز به کشور به این صورت است که بار موز با کانتینر های یخچالی حمل می شود که دمای این کانتینرها بین ۱۰-۱۴ درجه سانتی گراد است. تجار باید دقت کننند که سفارش خود را از کشورهای دارای مجوز در خواست کنند. کشورهایی از قبیل هند، ترکیه و اکوادور تا محصول در گمرک توقیف نشود.
کارشناسان مجموعه بازارگانی صباغی زاده در ساعات مختلف شبانه روز آماده مشاوره ترخیص و ترخیص مواد غذایی از گمرک با بازرگانان و واردکنندگان این محصول جهت یک تجارت سرشار و سهولت در امور ترخیص هستند. قیمت ترخیص موز از گمرک طبق اخرین مصوبه ها، میزان عوارض برای هر کیلو موز ۷۰۰ ریال تعیین شده است. و در نهایت میزان مالیات علی الحساب که در گمرک کشور توسط اداره مالیاتی از واردکنندگان دریافت می شود با توجه به مجموع ارزش گمرکی + حقوق ورودی اخذ 2% محاسبه می شود.
سوالات متداول در خصوص واردات موز
در سال های اخیر واردات موز صرفا در قبال صادرات سیب مجاز می باشد.
بله در غیر این صورت به هیچ وجه مجاز به واردات موز نخواهند بود.
کشورهای آسیای شرقی و آسیای جنوب شرقی از مهم ترین تولیدکنندگان موز مرغوب هستند که بیشتر موزهای وارداتی به کشور از این کشورها صورت می گیرد. از مهم ترین چالش ها در خصوص واردات موز چیست؟
آیا در خصوص واردات موز صاحب پروانه صادرات سیب با صاحب پروانه واردات موز باید یکی باشد؟
مرغوب ترین انواع موز وارداتی متعلق به چه کشورهایی می باشد؟