همانطور که میدانید همه کشورهای جهان دارای آب و هوایی متفاوت هستند و بعضی از کشورها شرایط لازم برای پرورش انواع محصولات کشاورزی و غذایی را ندارند و این امر باعث شده تا به واردات این محصولات روی بیاورند. شرایط آب و هوایی به همه کشورها اجازه تولید انواع محصولات غذایی را نمی دهد و این کشورها برای تامین نیاز مواد غذایی و خوراکی خود به سایر کشورها وابسته می شوند. در مقابل این کشورها، بسیاری از کشورها نظیر ایران دارای آب و هوای کاملا مناسب و متنوع برای تولید انواع محصولات غذایی و کشاورزی و شیلات هستند که سبب شده علاوه بر اینکه نیاز جامعه خود را تامین کنند، بتوانند مازاد آن را به سایر کشورها صادر کنند به گونه ای که در حال حاضر کشور ما انواع محصولات غذایی وکشاورزی و شیلات خود را به بیش از 40 کشور دنیا صادر می کند. در ادامه به معرفی کشور ها و قولنین مربوط به صادرات مواد غذایی می پردازیم.
بررسی صادرات و تجارت مواد غذایی به کشورها
1. صادرات مواد غذایی به روسیه
جعمیت و وسعت بالای روسیه در کنار آب و هوای سرد باعث شده تا این همسایه شمالی ایران به یکی از مهم ترین واردکنندگان مواد غذایی تبدیل شود. روسیه یکی از کشورهای اصلی عضو اوراسیا بوده که همین مساله تجارت بازرگانان ایرانی را با این کشور بسیارآسان می کند. روابط سیاسی استراتژیک و پایدار روسیه و ایران باعث شده است تا تجارت و صادرات به این کشور نیز از یک پشتوانه سیاسی مناسب برخوردار باشد.
2. صادرات مواد غذایی به ترکیه
کشور ترکیه به عنوان هدف صادراتی برای ایران محسوب می شود. بازرگانان ایرانی در زمینه صادرات صیفی جات و خشکبار و زعفران و پسته فعالیت زیادی می کنند.
3. صادرات مواد غذایی به چین
جعمیت زیاد کشور چین سبب شده تا بازار این کشور هدف صادرات ایران محسوب شود و در حال حاضر صادرات موادغذایی از ایران به چین در حجم انبوه و قابل توجهی انجام گیرد، صادرات ماهی و انواع آبزیان و انواع خشکبار مثل پسته، فندق، بادام، خرما، انجیر خشک، انواع میوه، عسل، شکلات و غیره بازار پر رونقی برای بازرگانان ایرانی است.
4. صادرات مواد غذایی به افعانستان
یکی از مهم ترین کشورهایی که ایران رابطه تجاری خوبی با آن دارد کشور افعانستان است. انواع مواد غذایی مانند آرد و برنج، چای، حبوبات، غلات، میوه، صیفی جات و سیب زمینی از صادرات موادغذایی به افغانستان هستند.
5. صادرات مواد غذایی به امارت
امارت یکی از قویترین شرکای تجاری ایران است. صادرات به امارت از طرف ایران، شامل موارد مختلفی می شود که این مواد انواع محصولات کشاورزی، صادرات قرقاول، صادرات زعفران، پسته، میوه، انواع صیفی جات، ماهی و انواع آبزیان از صادرات موادغذایی به امارت محسوب می شوند.
6. صادرات مواد غذایی به آلمان
بازار آلمان یکی از بزرگترین بازارها برای انواع محصولات صادراتی ایران می باشد. انواع محصولاتی که به این کشور صادر می شوند عبارتند از انواع میوه، خشکبار، چای، قهوه، انواع میوه و سبزیجات است.
7. صادرات مواد غذایی به کانادا
کانادا کشوری در شمال قاره آمریکا است و آب و هوای سرد و زمستان های طولانی آن باعث شده که برای تامین بعضی محصولات نیاز به واردات داشته باشد. صادرات موادغذایی به کانادا شامل انواع میوه، خشکبار، غلات و محصولات شیرینی پزی مانند آرد، قهوه، انواع ادویه جات، سبزیجات، ریشه های خوراکی و غیره می باشد.
8. قوانین صادرات مواد غذایی به ترکیه
به منظور صادرات به ترکیه لازم است تا صادرکنندگان ایرانی در ابتدا مجوز واردات از بانک دریافت کنند و پس از آن اقدام به صادرات کالا کنند. اگر کالاهای صادراتی در زمره مواد غذایی باشد، فرد صادر کننده مواد غذایی و شرکت صادر کننده مواد غذایی موظف است گواهی کنترل ترکیه را اخذ کند.
قوانین صادر کردن مواد غذایی به ایران و تعرفه صادرات مواد غذایی
قوانین و راهنمای صادر کردن مواد غذایی به ایران شامل اخذ مجوزهای وزارت بهداشت، غذا و دارو و همچنین اخذ کارت بازرگانی و نیز پرداخت تعرفه صادرات است. علاوه براین تجار باید تمام اصول و استانداردهای مربوط به بسته بندی محصولات را بدانند و برطبق آن اقدام نمایند. از دیگر مراحل تجارت مواد غذایی اخذ مجوزهای وزارت بهداشت، تاییدیه گمرک، داشتن معرفی نامه صادرات، تعیین قیمت کالا، دریافت گواهی مبدا و بستن قرارداد بیمه با شرکت حمل و نقل است.
شرکت صادرکننده مواد غذایی
برای آشنایی با قوانین مربوط به صادرات موادغذایی می توانید از شرکت های بزرگ صادرات موادغذایی مشاوره و راهنمایی دریافت کنید. شرکت ترخیص کالا و صادرات زیادی هستند که متخصصان وکارشناسان زبده و کاربلدی دارند که به تمام قوانین فروش و ارسال مواد غذایی آشنایی دارند که به راحتی می توانند در این مورد مشاوره بدهند و به تجار در این زمینه کمک کنند.
سخن آخر
تجارت مواد غذایی جزو کارهای پردرامدی است. اما اگر به این کار آشنایی نداشته باشید ممکن است با مشکلات زیادی برخورد کنید برای جلوگیری از این کار بهتراست با شرکت های بازرگانی مانند بازرگانی صباغی زاده همکاری کنید.
بازرگانی صباغی زاده دارای متخصصان وکارشناسانی است که صفر تا صد صادر کردن مواد غذایی و ترخیص مواد غذایی را به صورت تخصصی انجام می دهند و به امور صادرات تمامی کالا ها اشراف دارند و می توانند شما را در این موارد راهنمایی کنند.
سوالات متداول در خصوص صادرات و تجارت مواد غذایی
باید قبل از شروع به این کار اطلاعات دقیق و کافی در این مورد را کسب کنید.
خیر چون هر کشور قوانین مخصوص برای ورود و خروج مواد غذایی برای کشورخود را دارد.
برای موفقیت در این کار باید از کارشناسان و متخصصان کار بلد مشاوره بگیریم. برای اینکه در صادرات و تجارت موادغذایی با مشکلی روبه رو نشویم چگونه باید عمل کنیم؟
آیا صادرات و ارسال همه نوع مواد غذایی به همه کشورها امکان پذیر است؟
برای موفقیت در شغل تجارت مواد غذایی از کجا می توانیم کمک بگیریم؟