یکی از کالاهایی که امروزه واردات آن افزایش یافته است گوشی مسافری است. وارد كردن گوشي مسافري همانند سایر کالاها قوانین خاص خود را دارد که واردکنندگان باید تمام این قوانین را رعایت کنند. قبل از هر چیزی وارد کننده گوشی مسافری باید در خصوص شرایط ورود گوشی موبایل توسط مسافر و ضوابط واردات موبایل مسافرتی اطلاعات کافی داشته باشد. چون در صورتی که واردات گوشی بدون اطلاع از قوانین گمرک گوشی مسافری صورت گیرد، ممکن است فرد دچار مشکلاتی شود.
جهت وارد کردن گوشی مسافرتی حتماً باید با معتبر ترین شرکت واردات گوشی مسافری در ارتباط باشید تا کارشناسان این شرکت ترخیص کالا به طور کامل نحوه واردات گوشی مسافری را در اختیار شما قرار دهند. مشاوران ما در بازرگانی صباغی زاده می توانند شما را در خصوص مقررات واردات گوشی تلفن همراه مسافری راهنمایی کنند.
به علت اینکه گوشی یکی از لوازم ضروری است که بسیار کاربرد دارد، ما در این مقاله قصد داریم تا نحوه وارد كردن گوشي مسافري را بررسی کنیم. اگر در خصوص قوانین گوشی مسافری، هزینه و شرايط وارد كردن گوشي مسافري سوالی دارید تا انتهای مطلب با ما همراه باشید.
گوشی مسافری چیست؟
گوشی مسافری به گوشی هوشمندی گفته میشود که توسط مسافر از خارج از کشور به ایران وارد شده باشد. این گوشی میتواند توسط خود مسافر خریداری شده باشد یا به عنوان هدیه از طرف اقوام و دوستان مقیم خارج از کشور دریافت شده باشد. برای استفاده از این گوشی در ایران، مسافر باید آن را در سامانه همتا (سامانه ثبت گوشی مسافرتی گمرک) رجیستری کند. در غیر این صورت، گوشی بعد از 30 روز از کار میافتد.
شرایط واردات گوشی مسافرتی
شرایط واردات و ترخیص گوشی موبایل از گمرک به گونه ای است که هیچ محدودیتی توسط افراد برای تعداد گوشی همراه مسافر و واردات گوشی مسافری وجود ندارد؛ بنابراین در صورت عدم وجود محدودیت واردات گوشی مسافری تنها موردی که باید مورد توجه واقع شود، ارزش گذاری گوشی های تلفن همراه است.
قوانین واردات گوشی مسافری در چند سال اخیر دچار تغییر و تحول شده است اما از سوی گمرک هیچ محدودیتی برای واردات گوشی مسافری ندارند. بنابراین واردکنندگان گوشی مسافرتی انواع متنوعی را وارد کشور می کنند.
اگر مسافری به هنگام عبور از گمرک فراموش کند که اطلاعات رجیستری خود را ثبت کند یک روز به این مسافر فرصت داده می شود تا جهت ثبت اطلاعات به گمرک مراجعه کند، ضمن اینکه یک ماه نیز جهت ثبت اطلاعات و اظهار گوشی فرصت دارد.
تعرفه واردات گوشی مسافری، تعرفه رجیستری گوشی و هزینه ترخیص موبایل و لوازم جانبی موبایل از گمرک یکی دیگر از نکات مهم در واردات موبایل مسافرتی است که بسیار مورد توجه قرار می گیرد. هر کدام از موبایل های مسافری بعد از ورود به گمرک و ثبت اطلاعات دستگاه به ازای ارزشی که دارند هزینه هایی برای آنها در نظر گرفته می شود. در زیر راهنمای رجیستری گوشی مسافری را توضیح داده ایم و به این پرسش که برای رجیستری گوشی مسافری چه باید کرد پاسخ داده ایم.
نحوه رجیستری گوشی مسافری با پاسپورت (طریقه رجیستری گوشی مسافری)
برای رجیستر گوشی مسافری با پاسپورت(رجیستر گوشی وارداتی) باید سه مرحله طی کنید و قوانین رجیستری گوشی مسافری را رعایت کنید:
- شرایط رجیستری گوشی با پاسپورت، اظهار حضوری
اگر از کشور خارجی وارد ایران می شوید و گوشی تلفن همراهی را از آن کشور خریداری کرده اید و قصد دارید بیش از ۳۰ روز از خدمات اپراتور های ایران استفاده کنید. باید در بدو ورود به صورت حضوری برای رجیستر کردن گوشی مسافری اقدام کنید. در این مرحله اطلاعات شخصی شما و اطلاعات دستگاه توسط گمرک ثبت و تایید می شود.
- پرداخت عوارض گمرک دستگاه سیم کارت خور (پرداخت هزینه رجیستری گوشی)
در صورتی که مسافر ایرانی باشد پس از اظهار حضور، یکماهه فرصت دارد که به سایت گمرک مراجعه کرده و عوارض گمرکی گوشی مسافرتی را پرداخت کند، در غیر این صورت باید برای رجیستر کردن گوشی با پاسپورت اتباع خارجی صرفاً پس از اتمام مهلت یکماهه نسبت به ریجستر کردن گوشی مسافری به صورت حضوری در نزدیکترین گمرک اقدام کند.
- دریافت کد فعالسازی برای رجیستر کردن گوشی وارداتی
ثبت گمرکی گوشی مسافری، جهت رجیستری گوشی مسافری با پاسپورت، پیامکی از سامانه همتا (سامانه رجیستری گوشی مسافری) برای شماره ثبت شده ارسال می شود. بعد از دریافت این کد فرد می تواند گوشی تلفن همراه را به اسم خود ثبت کند.
رشد واردات گوشی های مسافری
در سال ۱۴۰۱ واردات موبایل مسافری نسبت به سال ۱۴۰۰ رشد ۳ درصدی داشته است. به نظر می رسد که قوانین و سیاست جدید دولت باعث این رشد چشمگیر بوده است. بازرگانان برای ورود گوشی مسافری که قیمتشان بیش از ۶۰۰ دلار است، قادر به استفاده از ارز نیمایی هستند. بنابراین وارد کنندگان می توانند به آسانی ارز مورد نیاز خود را برای پرداخت رجیستری گوشی و هزینه های مربوط به موبایل های مسافرتی از سامانه نیما تهیه کنند.
واردات گوشی مسافری آیفون سهم زیادی در بین گوشی های مسافری وارداتی دارد. در سال ۱۴۰۱ حدود ۱۰۰ هزار دستگاه موبایل از طریق روند مسافری وارد کشور شده است. عمدتا قیمت همه این گوشی ها بالای ۶۰۰ دلار است که در بین این درصد دستگاه وارداتی، ۹٠ هزار دستگاه گوشی آیفون است. یعنی ۹۰ درصد واردات گوشی های مسافری به برند آیفون تعلق دارد. بنابراین واردات آیفون مسافری از دیگر برندهای گوشی بیشتر است.
با گذشت زمان میزان ورود مسافری گوشی آیفون و برندهای دیگر سرعت بیشتری می گیرد. گوشی مسافری آیفون نیز مانند سایر گوشی های مسافری بعد از ورود به گمرک، اطلاعات آن توسط ماموران گمرکی ثبت می شود و بعد از ثبت اطلاعات بر اساس ارزشی که دارد، هزینه هایی جهت واردات و ریجستری گوشی مسافرتی در نظر گرفته می شود.
با توجه به این موضوع که از اردیبهشت سال ۱۴۰۰ هزینه رجیستری برداشته شده است. اما برای اینکه همه گوشی ها از مسیر گمرک و به صورت قانونی وارد کشور شوند باید حق گمرک پرداخت شود. بدین ترتیب هزینه رجیستری ایفون با پاسپورت نیز همانند گوشی های دیگر است و ۱۶ درصد از ارزش کلی گوشی آیفون به هزینه رجیستر موبایل مسافری آن تعلق دارد.
هزینه رجیستری گوشی مسافری با پاسپورت
هزینه رجیستر گوشی با پاسپورت به میزان ۱۶ درصد از ارزش کلی موبایل مسافری است. از این میزان، ۹ درصد مالیات بر ارزش افزوده، ۱ درصد برای عوارض هلال احمر، ۴ درصد حق گمرک و ۲ درصد حق بازرگانی است. جهت کسب اطلاعات بیشتر در خصوص هزینه واردات گوشی مسافری و هزینه رجیستری گوشی در فرودگاه امام بهتر است با مشاوران ما در بازرگانی صباغی زاده تماس حاصل نمایید.
هر مسافر در سال چند گوشی میتواند وارد کند
در پاسخ به این سوال که چند تا گوشی میشه از خارج اورد یا هر مسافر چند گوشی میتواند وارد کند باید گفت که هر مسافر فقط میتواند یک گوشی به عنوان گوشی مسافری وارد کند. این قانون برای هر پاسپورت و هر کدملی به طور جداگانه اعمال میشود.
سخن پایانی
بازرگانی صباغی زاده یکی از شرکت های معتبر است که در زمینه ترخیص کالا از گمرک خدمات ارزنده ای به مشتریان خود ارائه می دهد. مشاوران و کارشناسان این شرکت ترخیص کالا از گمرک بسیار حرفه ای و با مهارت هستند و می توانند شما را در مورد واردات گوشی مسافری راهنمایی کنند.
پس اگر هرگونه سوالی در خصوص شرایط و تعداد واردات گوشی مسافری و آوردن گوشی از خارج از کشور داشته باشید می توانید با استفاده از شماره تماس های درج شده در این صفحه با مشاوران ما تماس بگیرید. مشاوران ما ۲۴ ساعته به طور تمام وقت آماده پاسخگویی به سوالات شما عزیزان هستند.
سوالات پر تکرار در رابطه با آموزش نحوه وارد كردن گوشي با پاسپورت
استفاده تجاری از گوشی مسافری یعنی چه؟
استفاده تجاری از گوشی مسافری به معنی واردات گوشی به قصد فروش با استفاده از معافیتهای گمرکی رجیستری تلفن همراه مسافری است. این کار خلاف قانون است و شامل جریمه و مسدود شدن گوشی میشود. به عبارت دیگر، مسافران فقط میتوانند یک گوشی در سال برای خود رجیستری کنند و این گوشی باید در ایران بماند و به شخص دیگری فروخته نشود. در غیر این صورت، گوشی مسدود خواهد شد.
همانطور که در متن مقاله به این موضوع اشاره کردیم، هزینه رجیستری با پاسپورت به میزان ۱۶ درصد از ارزش کلی موبایل مسافری است.
حتماً قبل از وارد کردن گوشی مسافرتی با افراد متخصص در این زمینه مشورت کنید، زیرا ممکن است اطلاعات کاملی در مورد نحوه واردات و مراحل رجیستری گوشی مسافری نداشته باشید و در گمرک دچار مشکل شوید.
محدودیتی برای وارد کردن موبایل مسافرتی وجود ندارد اما حتماً باید به محض ورود به گمرک نسبت به ثبت اطلاعات موبایل مسافری و رجیستری کردن آن اقدام کنید. در بالا به توضیح شرایط رجیستر گوشی مسافری پرداخته ایم. هزینه رجیستری گوشی مسافری با پاسپورت چقدر است؟
چرا باید قبل از واردات گوشی مسافرتی با افراد متخصص مشورت کنیم؟
آیا محدودیتی برای واردات موبایل مسافری وجود دارد؟
سلام . هر نفر پند تا گوشی میتواند وارد کند ؟
سلام وقت بخیر
من میخوام ایفون ۱۵ با خودم بیارم ایران .
گمرک فرودگاه ازم میگیرتش یا نه؟
با سلام میخواستم گوشی اپل از ارمنستان به صورت محدود وارد کنم. حدود 10 عدد آیا از لحاظ اقتصادی به صرفه است؟