با وجود راه های بسیاری که منجر به تعاملات مالی و کالا می گردد، این زمینه به وجود آمده است تا معاملات بین المللی با روش های مختلفی انجام شود و از طرفی دیگر، حمل و نقل کالاهای خریداری شده نیز از اهمیت بالایی برخوردار هستند. از آنجایی که در حال حاضر روش های مختلفی، برای صادرات و واردات کالا وجود دارد، یکی از روش هایی که این تعاملات را در سطح بینالملل بهبود می بخشد، اینکوترمز یا ارزش سیف است. در این مطلب از شرکت ترخیص کالا از گمرک، همراه ما باشید تا به هر آنچه که می بایست در رابطه با ارزش سیف کالا بدانید، بپرداریم.
CIF چیست؟
COST INSURANCE FREIGHT یا سیف به معنای هزینه های بیمه و حمل و نقل بار معرفی می شود که به صورت گسترده در گمرک و همچنین صنایع حمل و نقل کالا بسیار کاربرد دارد. همان طور که میدانید، زمانی که کالا خریداری می شود و نوبت به انتقال آن از مبدا به مقصد می رسد، هزینه های بسیاری در این بین به وجود می آید که هم فروشنده و هم خریدار می بایست نسبت به پرداخت آن ها اقدام کنند.
در واقع CIF یکی از راه های پرداخت این هزینه ها است. به عنوان مثال، زمانی که کالا بر روی عرشه ی کشتی تحویل داده می شود، تمامی هزینه هایی که بابت عقد قرار داد و بیمه ارائه شده است، توسط فروشنده کالا پرداخت می شود. از طرفی دیگر، فروشنده موظف است که در سریع ترین زمان کالا را به نزدیک ترین بندر منتقل کند و سپس آن را به مقصد انتخابی خریدار ارسال کند. در این بین، وی می بایست هزینه های حمل و نقل و بیمه بار را نیز پرداخت کند.
روش های محاسبه ارزش سیف
حال که با معنای CIF و وجود آن در گمرک آشنا شدید، بهتر است در این قسمت به این موضوع بپردازیم که اصلا ارزش سیف یعنی چه و چگونه محاسبه می شود؟ به فرمول زیر نگاه کنید:
محاسبه ارزش سیف کالا: قیمت = بارنامه + حمل بار تا مقصد + هزینه های گمرکی + هزینه های بنادر + هزینه های بیمه + ارزش cif کالا در گمرک + THC + هزینه ی شرکت حمل و نقل دریایی
این فرمون نشان می دهد که ارزش سیف چیست و به طور کلی در رابطه با کالاهایی که در گمرک قرار می گیرند، چگونه محاسبه خواهند شد.
مزایای استفاده از روش CIF برای حمل و نقل
قطعا میدانید که ترخیص کالا بین المللی و انجام معاملات بین المللی، بدون این که اطلاعات کافی در این بین داشته باشید می تواند تا چه اندازه برای شما و سرمایهتان خطرناک باشد. به همین دلیل است که توصیه می کنیم از روشی امن برای انجام آن، پس از این که اطلاعات کافی را کسب کردید، استفاده کنید. مزایای استفاده از روش CIF برای حمل و نقل کالا عبارت اند از:
- سود آوری بیشتر برای فروشنده؛ به دلیل این که فروشنده می تواند مبالغی را به عنوان ارائه خدمات از خریدار دریافت کند.
- دردسرهای قرار داد و همچنین حضور شرکت های حمل و نقل کاهش پیدا می کند.
- هزینه واردات بسیار کاهش پیدا می کند.
آیا روش CIF دارای معایب است؟
قطعا ارزش سیف می تواند معایبی را نیز با خود به همراه داشته باشد و دانستن آن ها قبل از انجام معاملات ضروری است. این معایب به شرح زیر هستند:
- برخی از کشورها از قوانینی پیروی می کنند که می تواند باعث افزایش هزینه های حمل و نقل شما شود. در این کشورها استفاده از روش سیف می تواند هزینه های شما را چندین برابر افزایش دهد.
- با استفاده از روش سیف، هزینه ها از ابتدا تا انتها تا حتی از مدیریت خارج می شوند.
- هزینه هایی که فروشنده از خریدار بابت خدمات دریافت می کند، ممکن است گاهی اوقات افزایش پیدا کند.
با دانستن این که ارزش سیف کالا چیست و چه معایب یا مزایایی را می تواند با خود به همراه داشته باشد، می توانیم به درستی معاملات خود را در این بین انجام دهیم.
سامانه ارزش سیف کالا چیست؟
زمانی که ارزش سیف کالا شما مشخص شد، کدهی 8 رقمی در اختیار شما قرار می گیرد. 4 رقم ابتدایی این کد در سراسر جهان یکسان بوده و 4 رقم آخر با توجه به قوانین کشور، تغییر می کنند. در واقع از این کد برای نشان دادن و همچنین طبقهبندی کردن ارزش کالا استفاده می شود.
زمانی که امور مربوط به واردات کالا را انجام می دهید، لازم است این کد را در سامانه بررسی کنید تا اطلاعاتی در رابطه با مشخصات کالا، ارزش سیف کالا، اطلاعات مربوط به طبقهبندی و سایر جزئیات ثبت شده در رابطه با کالا را مطالعه کنید.
سخن پایانی
محاسبه هزینه های گمرک همواره یکی از مهم ترین موارد در رابطه با صادرات و واردات کالا است. CIF و ارزش سیف یکی از روش هایی است که می تواند مزایای مختلفی را برای شما به همراه صادرات یا واردات به همراه داشته باشد. در صورتی که اطلاعات صحیحی از این روش داشته باشید، می توانید هزینه های خود را در این بین تا حد زیادی کاهش دهید. در صورت نیاز به اطلاعات دقیق تر، می توانید از شرکت ثبت سفارش کالا، بازرگانی صباغی زاده کمک بگیرید.