ترخیص لوازم یدکی خودرو، کارخانجات بزرگ صنعتی و دستگاه های بزرگ صنعتی مورد استفاده در آن ها، تجهیزات کامپیوتری، لوازم خانگی و … که نیاز به قطعاتی دارند. معمولاً این قطعات در داخل کشور ساخته و تولید نمی شوند و یا هزینه تولید آنها بیشتر از واردات از کشور دیگر است. از این رو این قطعات از کشورهای مختلف وارد می شوند. زیرا این کارخانه ها و دستگاه ها برای راهاندازی نیاز به واردات قطعات یدکی دارند.
ترخیص لوازم یدکی خودرو از گمرکات تخصصی نیاز به دانش و اطلاعات کافی در خصوص بخشنامه ها و مقررات اجرایی دارد و از این رو یک کار پیچیده و تخصصی است. کشورهای زیادی در دنیا هستند که بیشترین میزان صادرات قطعات یدکی را دارند. آلمان، ایالات متحده، چین، ژاپن و کره جنوبی از جمله این کشورها هستند. در این میزان، خاورمیانه سهم زیادی از خرید کالاهای تولیدی را به خود اختصاص داده است.
بهتر است برای ترخیص لوازم یدکی از گمرک به صورت انفرادی اقدام نکنید و در این کار علاوه بر دریافت کالای خود در اسرع وقت از مشاوره و راهنمایی یک گروه حرفه ای و مجرب بهرهمند شوید تا از پرداخت هزینه های اضافی و حوادث ترخیص قطعات یدکی خودرو ناگهانی جلوگیری کنید.
برای آشنایی با راه های ترخیص ارزان قطعات یدکی خودرو از گمرک می توانید از شرکت های معتبر و آشنا به کمک بگیرید و ثبت سفارش قطعات خودرو را انجام دهید. به اشخاص حقیقی و حقوقی که با داشتن وکالتنامه از صاحب کالا، کالای وارداتی را از گمرک ترخیص می کنند، مأمور گمرک می گویند. این افراد اطلاعات کافی در مورد ترخیص کالا از گمرک دارند و به وار کنندگان کمک می کنند تا بدون مشکل ترخیص لوازم یدکی خودرو از گمرک در سریع ترین زمان را انجام دهند.
در انواع لوازم یدکی که از گمرک ترخیص می شوند مواردی مانند ترخیص کلاچ خودرو، ترخیص لوله اگزوز خودرو، ترخیص قطعات خودرو، ترخیص استارت خودرو، ترخیص بلبرینگ، ترخیص لنت، ترخیص چراغ خودرو، ترخیص رادیاتور ماشین و. .. اشاره شده است که اقلام نام برده جز مهمترین قطعات و لوازم یدکی خودرو می باشد.
استانداردهای مورد نیاز برای ترخیص لوازم یدکی و قطعات خودرو
از دیگر نکاتی که برای ترخیص لوازم یدکی و قطعات خودرو لازم است به یاد داشته باشیم اجرای استانداردهای مربوط به آن است.برای ترخیص این کالا ها حتما نیاز است تا از سازمان استاندارد مجوزهای قانونی برای ترخیص دریافت شود.
به زبان دیگر در واقع این کالا ها باید مورد تائید استاندارد سازمان استاندارد باشند تا واردات آن ها به داخل کشور بدون مشکلات موجود بر سر راه ترخیص لوازم یدکی خودرو از گمرکات جنوب باشد.
مراحل ترخیص کالا و تعرفه های ترخیص لوازم یدکی
مراحل ترخیص کالا از همه ی گمرک های کشور مشابه یکدیگر است در صورتی که از یک گمرک مراحل ترخیص کالا را گذرانده باشید در گمرک های دیگر دچار مشکل نخواهید شد.
در ابتدای امر لازم است که اطلاعات مربوط به کالای خود را تنظیم و ثبت نمایید.مراحل بعدی آن به صورت ثبت سیستمی می باشد که با هدایت شخص ترخیص کار لوازم یدکی خودروصورت می پذیرد و پس از آن در هر مرحله در صورتی که به اطلاعاتی بیشتری نیاز داشته باشد از صاحب کالا مشورت میگیرد.
در آخرین مرحله کالا از لحاظ داشتن استاندارد های موجود مورد بررسی قرار می گیرد و پس از آن ترخیص و خروج کالا صادر می گردد.
برای ترخیص لوازم یدکی خودرو چه مدت زمانی طول می کشد؟
ترخیص قطعات جانبی و لوازم یدکی خودرو از گمرک به دلیل آن که در مسیر سبز قرار دارد زیاد طولانی نیست و نهایتا در طی 2 روز انجام می شود. این گونه کالا ها به دلیل آن که جز اساسی ترین قطعات می باشند و در صورت دیرکرد ترخیص کارخانجات بابت تولید خودرو به مشکل خواهند خورد ، در مسیر تشریفات ترخیص به مشکل خاصی برخورد نمی کنند.البته باید در نظر داشت که در برخی موارد ترخیص این قطعات طولانی خواهد شد که اغلب به علت عدم دریافت مجوزهای لازم از طریق سیستم گمرک خواهد بود.
مدارک مورد نیاز برای ترخیص قطعات یدکی از گمرک
نکته بسیار مهمی که برای ترخیص لوازم یدکی خودرو از گمرک باید در نظر داشت این است که ترخیص این نوع تجهیزات مستلزم اخذ مجوزهای مربوط از سازمان استاندارد است و کلیه کالاها و قطعات وارداتی باید دارای استانداردهای مورد تایید سازمان استاندارد باشند.
لازم به ذکر است در صورت عدم درخواست مجوزهای لازم ترخیص قطعات از گمرک غیرممکن خواهد بود. همچنین یکی از مهم ترین عواملی که باعث می شود کار ترخیص قطعات یدکی خودرو به تاخیر بیفتد، نداشتن مجوزهای قانونی و روند دریافت آن است که می توان با استفاده از مشاوره و راهنمایی یک گروه کارشناسی و یا واگذاری کار به این گروه ها در زمینه ترخیص قطعات یدکی می توانند در صدور مجوز و سایر امور گمرکی تسریع کنند و ترخیص قطعات بدون مشکل انجام شود.
برای ترخیص قطعات یدکی از گمرک مدارکی از جمله مدارک مورد نیاز مانند بارنامه کالا (شامل اطلاعات کالای مورد نظر) و کالا، برگه ترخیص (تسویه حساب واردکننده با شرکت حمل و نقل)، ثبت کالا الزامی است.
سفارش، پیش فاکتور (پروفورما یا پیش فاکتور، سندی از صادرکننده که در آن مجموعه شرایط پیشنهادی برای صادرات کالا یا کالاهای خاص به واردکننده اعلام شده است.)، بیمه نامه، گواهی مبدا (گواهی حاوی اطلاعات مربوط به کالا و کشور سازنده)، فاکتور کالا، گواهی بازرسی، رسید انبار و ظهرنویسی اسناد.
لازم به ذکر است اظهار نامه زمانی صورت می گیرد که اعتبار سند به روش های وصول یا گشایش ال سی و براتی باشد. پس از ارائه مدارک مورد نیاز به گمرک، باید اظهار نامه تنظیم و ثبت شود.
این امر باید با دقت و توجه فراوان انجام شود زیرا در مراحل بعدی اطلاعات تهیه و ثبت شده در اظهار نامه با اسناد خرید مقایسه شده و در صورت وجود کوچکترین مغایرت، مراحل ترخیص لوازم یدکی خودرو از گمرک دشوار خواهد شد.
ترخیص لوازم یدکی خودرو از گمرک چگونه است؟
ترخیص لوازم یدکی و انواع کالا از گمرک همانند سایر کالاها باید تشریفات گمرکی معمول را طی کند. ابتدا باید اظهار نامه اطلاعاتی تهیه و ثبت شود. در مرحله بعد مدارک مختلفی مانند گواهی سلامت، بیمه نامه، بارنامه و … باید ارائه شود.
در مرحله بعد پرونده متقاضی به واحد فنی گمرک تحویل داده می شود. کارشناسان واحد فنی موظف به بررسی مالک لوازم یدکی و اعتبار وی و صحت اسناد تنظیم شده می باشند. مرحله بعدی تطبیق مدارک دریافتی است.
سپس مدارک خرید محصول با اطلاعات دریافتی و ثبت شده در اظهار نامه مقایسه و بررسی می شود و در نهایت کالای وارداتی از نظر داشتن استاندارد و … بررسی می شود و سپس مجوزهای لازم برای ترخیص صادر می شود. این مراحل مرحله گام به گام ترخیص لوازم یدکی خودرو از گمرک هستند و تعرفه ترخیص لوازم یدکی خودرو از گمرک را تعیین می کنند.
تعرفه کالایی برخی لوازم یدکی خودرو در سال 1401 به شرح ذیل می باشد :
شمع خودرو 85111000 —ماخذ 10 درصد—اولویت کالایی 23
وایر شمع 85443010—ماخذ 26 درصد—اولویت کالایی 22
وایر شمع 85443010—ماخذ 26 درصد—اولویت کالایی 22
کمک فنر87141025—ماخذ 15 درصد—اولویت کالایی 23
باتری خودرو 85071010—ماخذ 55 درصد—اولویت کالایی 25
کیت صفحه و کلاچ خودرو 87089311—ماخذ 32 درصد—اولویت کالایی 25
لنت ترمز 87083011—ماخذ 32 درصد—اولویت کالایی 24
استارتر و دینام 85114010—ماخذ 26 درصد—اولویت کالایی 23
بلبرینگ 84821000—ماخذ 10 درصد—اولویت کالایی 23
پمپ سوخت 84133020—ماخذ 10 درصد—اولویت کالایی 23
کمربند ایمنی 87082110—ماخذ 26 درصد—اولویت کالایی 25
برف پاک کن 85124000—ماخذ 26 درصد—اولویت کالایی 23
تیغه برف پاک کن 85129010—ماخذ 15 درصد—اولویت کالایی 23
روغن موتور 27101910—ماخذ 40 درصد—اولویت کالایی 25
رادیاتور 87089110—ماخذ 26 درصد—اولویت کالایی 26
کندانسور 84159050—ماخذ 26 درصد—اولویت کالایی 25
اواپراتور 84159060—ماخذ 20 درصد —اولویت کالایی 25
ترموستات 84818065—ماخذ 20 درصد—اولویت کالایی 25
فیلتر روغن 84212300—ماخذ 20 درصد—اولویت کالایی 26
فیلتر هوا 84213100—ماخذ 20 درصد—اولویت کالایی 26
فیلتر سوخت 84212300—ماخذ 20 درصد—اولویت کالایی 26
کالیپر ترمز و سیلندر ترمز 87083024—ماخذ 10 درصد—اولویت کالایی 24
اینه خودرو 70091000—ماخذ 15 درصد—اولویت کالایی 23
بوق خودرو 85123090—ماخذ 26 درصد—اولویت کالایی 22
غربیلک فرمان 87089411—ماخذ 26 درصد—اولویت کالایی 25
جعبه فرمان 87089413—ماخذ 10 درصد—اولویت کالایی 23
اگزوز 87089211—ماخذ 26 درصد—اولویت کالایی 25
اسپیکر خودرو 85182910—ماخذ 26 درصد —اولویت کالایی
نحوه ترخیص لوازم یدکی خودرو از گمرک
هزینه ترخیص لوازم یدکی خودرو از گمرک دارای تعرفه های مشخصی می باشد که می توانید با توجه به کالای خود به کتاب قوانین و مقررات صادرات و واردات کالا مراجعه نمایید.
جهت اطلاع لازم به ذکر است که در صورت کاهش تعرفه کالا پس از ترخیص کالا از گمرک شهید رجایی بندرعباس، مابه التفاوتی به وارد کننده کالا پرداخت نخواهد شد و آن مبلغ قابل استرداد نخواهد بود. با توجه به مطالب فوق ترخیص قطعات خودرو موضوعی بسیار تخصصی و پیچیده است و این فرآیند نیازمند تیمی حرفه ای است تا بتوانند بدون هیچ مشکلی کالا را از گمرک ترخیص کنند تا از هزینه های اضافی و خسارات جبران ناپذیر جلوگیری شود.
آشنایی با تعرفه گمرکی جهت ترخیص قطعات یدکی خودرو
تعرفه های گمرکی از مواردی است که همهی افرادی که در زمینه واردات کالا هستند نیاز است تا با آن آشنا باشند.لازم به ذکر است که این تعرفه ها هرکدام کد مخصوص به خود را دارند.
در ادامه به مختصر تعدادی از این کد ها را معرفی می کنیم:
- ردیف 8708 تعرفی گمرکی اغلب درباره تعرفه ترخیص گمرکی قطعات یدکی خودرو سواری است.
- کد ترخیص شمع خودرو سواری ۸۵۱۱۱۰۰۰ است.
- تعرفه گمرکی ترخیص کاسه دیسک و صفحه ترمز برای اتوبوس و کامیون ۸۷۰۸۳۰۲۱ است
برای اطلاعات بیشتر لطفا به یادداشت های 2 و3 قسمت هقدهم کتاب مقررات واردات و صادرات مراجعه نمایید تا به صورت کامل با تعرفه ها و کد های مربوط به ترخیص قطعات یدکی از گمرک آشنایی یابید.
سخن پایانی
در این مقاله به معرفی روش های ترخیص لوازم یدکی خودرو از گمرک پرداختیم. شرکت بازرگانی صباغی زاده با نمایندگی فعال در کشورهای مختلف از جمله چین، آلمان و امارات اقدام به ترخیص کالا از دبی و واردات انواع لوازم یدکی می نماید. این شرکت بازرگانی همچنین دارنده ثبت سفارش کالاهای مختلف اعم از لوازم جانبی و قطعات یدکی می باشد.
سؤال های متداول در زمینه ترخیص لوازم یدکی خودرو
کالایی که ورود آن نیاز به موافقت یک یا چند سازمان دولتی دارد، بله در برخی مواقع
عوارض دريافتي به وسيله گمرك وجوهي است كه وصول آن طبق مقررات بعهده گمرك واگذار ميشود. کالای مجاز مشروط چیست و لوازم یدکی خودرو جزو کالاهای مشروط هستند؟
عوارض گمرکی ترخیص لوازم یدکی چیست؟